Gymnasieelever vil gerne snakke om tro på Jesus

Af Daniel Martin Lanting

Det nuværende hold på Kristeligt Forbund for Studerendes (KFS) højskole, LTC (Leder Trænings Center i Ødsted) har lige været på deres sidste teamperiode i Danmark.

Den sidste teamperiode strakte sig over to uger og sluttede fredag i sidste uge. Det var endnu en tur med rigtig mange snakke med mennesker i de stande, der blev sat op på studiestederne. LTC’erne holdt også en hel masse religionstimer, som lærerne overordnet set er meget tilfredse med. På den måde er der rigtig mange mennesker, der hører budskabet, og der blev snakket rigtig meget om tro og liv, hvilket var helt fantastisk.

Vi oplever, at mange gymnasieelever gerne vil snakke med os om tro. Men til daglig fylder de store spørgsmål som ”hvorfor er jeg her” og ”hvad er meningen med livet” ikke vanvittig meget. Det er noget af formålet med teamperioderne at få flere mennesker til at tænke over de her spørgsmål.

Men det allerbedste er, at Jesus kommer på banen, og at folk forholder sig til, hvem han er, for Jesus er vejen, sandheden og livet. Det er noget, KFS arbejder hårdt for at fortælle de studerende i Danmark, og det er derfor, LTC-holdene bliver sent ud på teamperioderne.
Eleverne på LTC bliver delt op i 3 teams, og de 3 teams har så hvert deres område af Danmark, defineret af KFS i Nord, syd og øst, som de besøger. Foruden gymnasiebesøg besøger LTC’erne også lokale KFS-grupper – lidt for at være KFS’ ansigt udadtil, men mest for at støtte og opmuntre KFS’erne der, hvor de er. Vi besøger gymnasierne – men er også med på fx lokale lejre eller hygge-aftener med KFS-grupperne rundt omkring i landet.

Nordteam var bl.a. med på Viborg KFS’ weekend-lejr, som lå i midten af teamperioden. Her var vi med til masser af bøn, fællesskab, andagter og gade-evangelisation i Viborg.
Selvom det har været sidste teamperiode for LTC’erne i Danmark, er det ikke helt slut med teamperioderne, for om godt 2 uger rejser vi til Albanien og Montenegro. Det bliver en slags udenlandsk ”teamperiode”.

Det bliver virkelig spændende, og forbøn for både LTC’ernes tur, men også for KFS’ arbejde blandt danske studerende, vil blive værdsat rigtig meget!