Fattig pige fik hjælp til skolegang – nu hjælper hun andre

Children’s Mission har fulgt Mary Ann lige siden, hun kom i missionens børnehave. I dag arbejder hun selv i en hjælpe-organisation.

Mary Ann fra Filippinerne fik hjælp gennem en skandinavisk organisation.

Mary Ann kom i børnehave og skole hos en skandinavisk hjælpeorganisation, som fortsatte med at støtte hendes uddannelse. I dag er hun økonom og arbejder i en hjælpeorganisation, samtidig med at hun uddanner sig til lærer og hjælper fattige børn i sin fritid.

Mary Ann voksede op under meget dårlige forhold nær lossepladsen i Payatas. Hun var kun fire år gammel, da hendes mor hørte om den skandinaviske hjælpeorganisation Children’s Missions center i Payatas. Children’s Mission hed tidligere Skandinavisk Børnemission.
Moderen tog sin datter til centret, hvor hun startede i børnehaven. Herefter fulgte moderen lille Mary Ann i skole hver dag ved at bære hende på ryggen gennem en flod og over en skraldeplads for at komme frem, fortæller Eva Mari Blomqvist fra Children’s Mission i Filippinerne.
Efter to år var Mary Ann den bedste elev i klassen og havde den ære at holde den afsluttende tale. I dag er hun voksen, og takket være Children’s Missions sponsorprogram kunne hun studere hele vejen op på college-niveau.

Vil nu hjælpe andre

Mary Ann Teves er 29 år i dag. Hun er uddannet i økonomi og har arbejdet i en privat virksomhed, inden hun de seneste to år har været ansat i en verdensomspændende missionsorganisation i Filippinerne. Organisationen arbejder også med sponsorprogrammer og undervisning af børn.

Mary Ann er ved at videreuddanne sig til lærer og vil desuden tage kurser i socialt arbejde for at optimere sin evne til at hjælpe børn, der er i samme situation som hun engang var.
– Hun siger, at det er et kald fra Gud, fortæller Eva Mari Blomqvist.
Mary Ann giver samtidig ekstraundervisning til fire børn fra lossepladsområdet.

Et menneskeværdigt liv

Children’s Mission driver fire skoler, tre forskoler og en grundskole fra 1. til 5. klasse i Manila. Organisationen arbejder ligeledes med et stort sponsorgrogram, som betaler mange børn og unges uddannelse og giver dem mulighed for uddannelse helt op til college.
Ud over Filippinerne arbejder Children’s Mission blandt andet i Ukraine, Moldova, Bangladesh, Uganda, Malawi, Kenya og Zambia. Her yder man hjælp til selvhjælp til de værst udsatte børnefamilier, ”så de kan blive i stand til at skabe sig et menneskeværdigt liv”, som hjælpeorganisationen udtrykker det på deres hjemmeside. Man sørger for, at børnene får et ordentligt sted at bo og støtter dem med en uddannelse, så de kan få et arbejde og blive i stand til at forsørge sig selv.