’Ny adfærd ændrede mine tanker’

A. J. Jacobs har tidligere forsøgt at efterleve særlige principper. Han kom fx i knibe, da han ikke ville lyve og måtte sige, at han fandt en person overvægtig.

– Jeg lod som om, jeg var et bedre menneske – og det virkede! Det fortæller komikeren A. J. Jacobs, som prøvede at efterleve alle Bibelens regler.

CBS.com vil starte en ny sitcom med titlen Living Biblically om en mand, som prøver at efterleve alle Bibelens love helt bogstaveligt.

Ifølge Relevant Magazine er den nye serie baseret på bogen The Year of Living Biblically af A. J. Jacobs, og serien følger Jacobs eget forsøg på at efterleve alle Bibelens love og regler så bogstaveligt som muligt.

Ændret opfattelse

– Jeg fandt ud af, at mine tanker ændrede sig, da jeg begyndte at handle efter Bibelens over 700 forskrifter. Men det er svært for en journalist helt at undgå sladder.
Det er også svært at undgå begær og misundelse. Jeg skulle også prøve at undgå tøj fremstillet af blandede materialer – uden at jeg forstod grunden. Jeg spurgte flere jøder, og de forstår det heller ikke. Men sådan er det med ritualer.
Og det med at holde sabbat er slet ikke en dårlig ide, fortæller A. J. Jacobs.

Living Biblically

Det nye show på CBS vil følge Jacobs beretning om de 12 måneder med forsøget på at overholde alle bibelske regler, inklusive de gammeltestamentlige.
Jacobs selv endte med at konkludere, at han ganske vist vil betegne sig selv som ikke-religiøs – men alligevel har oplevet, at Bibelen kan ændre ens liv radikalt.

Det nye shows producer er Johnny Galecki, som står bag serien The Big Bang Theory.