Han gør alting nyt

Claus Mester-Christensen

Det er ikke sikkert, at du ligefrem er enig i, at forandring fryder. Måske hører du til det flertal af befolkningen, der i virkeligheden ikke bryder sig om forandring og helst ser, at alt er, som det plejer at være. Alligevel er der nogle gange behov for forandring og fornyelse.

På Bibelens sidste blade kan man læse Jesus citeret for at sige ”Se, jeg gør alting nyt”.
Det er egentlig en interessant sætning, som du kan gøre til din egen. Det er ham – Himlens og jordens skaber – der siger, at han gør alting nyt. Det er altså ikke dig, der skal finde på fornyelse og forandring, men det er både hans initiativ og ansvar.

Hvis du kigger på skaberværker, ser du en uovertruffen kreativitet, og man må i sandhed sige, at mennesket er ’underfuldt’ skabt. Både ånd, sjæl og legeme er skabt af Gud, og det er ham, der vælger at gøre alting nyt. Hvis du virkelig trænger til fornyelse, så kan du slappe af og lade ham gøre alting nyt i dit liv.

Hvis du derimod ikke er meget for forandringerne, så kan du alligevel hvile i trygheden i, hvem det er, der gør alting nyt.
Han er ikke tilbageholdende. Han gør alle ting nye. Der er ikke den ting, han lader forblive som den er. Han har fat i alle dele. Det er en stadig og livslang proces, hvor han arbejder på alle områder af dit liv. Det starter med det nye liv.

Vi kan lægge vores liv og bekymringer over til ham, som gør alting nyt.
Vi må fødes på ny

Til en af de skriftkloge – Nikodemus – sagde Jesus: ”Du må fødes på ny” – og det gælder faktisk alle mennesker. Ingen kan se Guds rige, hvis han ikke bliver født på ny. Her er der ikke tale om, at der findes nogen smutveje ind i Guds rige. Du kan ikke tage dig sammen og være et godt menneske og ad den vej komme ind i Guds rige – du må fødes på ny.

Paulus skriver, at ”hvis nogen er i Kristus, er han en ny skabning, det gamle er forbi, noget nyt er blevet til.” Velkommen til dit nye åndelige liv, som han har taget initiativet til og gjort muligt. Alt du skal gøre, er at tage imod i tro.

Du har mulighed for at tage Jesus med i alle ting og dermed være med til at gøre alting nyt. Tag ham med ind i dine følte behov, og lad ham gøre alting nyt. Jeg kalder det Jesus-faktoren. Det er ham, som ændrer alting.

Jesus siger ”Se” – læg mærke til det. Læg mærke til, at noget nyt spirer frem. Der er noget nyt på vej.
Det er en god anledning for dig, der læser disse linjer. Læg dit liv og din situation i hans arme og se, at han gør alting nyt!


Artiklen fortsætter efter annoncen:————————————-

Ugens prædiken kan også læses på netkirken.dk
Der prædikes ikke ud fra Folkekirkens prædikentekst, men du kan læse teksten til sidste søndag efter Helligtrekonger her under.

Søndagens tekst: Matt. 17, 1-9

Teksten er fra Bibelen på hverdagsdansk


Artiklen fortsætter efter annoncen:Tre disciple ser et glimt af Jesus i hans herlighed
1 Seks dage senere tog Jesus Peter, Jakob og Johannes (Jakobs bror) med op på et højt bjerg, hvor de var helt alene. 2 Pludselig skiftede Jesus udseende for øjnene af de tre disciple. Hans ansigt strålede som solen, og hans klæder blev blændende hvide. 3 Derefter så disciplene Moses og Elias komme til syne og tale med Jesus. 4 »Herre, hvor er det skønt at være her,« udbrød Peter. »Hvis du synes, så vil jeg bygge tre hytter: en til dig, en til Moses og en til Elias.« 5 Endnu mens Peter talte, kom en lysende sky og indhyllede dem, og de hørte en stemme inde fra skyen: »Det er min elskede Søn. Ham er jeg fuldt tilfreds med. Lyt til ham!« 6 Disciplene faldt på knæ med ansigtet mod jorden, helt overvældede og skrækslagne. 7 Men Jesus bøjede sig ned og rørte ved dem. »Rejs jer op,« sagde han. »I skal ikke være bange.« 8 Da de kiggede op, var Jesus alene tilbage. 9 På vej ned ad bjerget sagde Jesus til dem, at de ikke måtte fortælle om, hvad de lige havde set, før han var oprejst fra de døde.