Kan jeg kræve den helbredelse jeg ikke har oplevet?

Jeg ved godt, at Gud har betalt prisen ved Jesus Kristus; men kan vi ligefrem kræve helbredelse?

Kære Orla.
Jeg skriver til dig igen for at få en ny salvedug.

Jeg har fortsat brug for helbredelse fra min sklerose. Jeg er også meget svimmel for øjeblikket og har været det gennem nogen tid. Jeg ønsker selvfølgelig fuld helbredelse. Men særligt for svimmelhed i øjeblikket.

Jeg er blevet bedt for mange gange. Og har fået salvedugen fra dig gensalvet tidligere.
Nogle siger til mig, at jeg bare skal holde fast i, at Gud har sejret og afvise sygdommen i Jesu navn.

Dette er ikke let for mig, og jeg ved heller ikke, om det er sådan, det hænger sammen?
Jeg ved godt, at Gud har betalt prisen ved Jesus Kristus; men kan vi ligefrem kræve helbredelse?

Tak for at du vil sende en ny salvedug.
Hvis du skriver noget i avisen, vil jeg gerne være anonym.
Med venlig hilsen
En syg kvinde

SVAR:

Vi mennesker gerne vil have, at livet skal foregå logisk og retfærdigt. Men livet her på jorden er hverken logisk eller retfærdigt.

Tro på, at Jesus vil føre dig igennem

Kære Syge kvinde
Jeg har sendt dig en ny salvedug.
Jeg har også hørt, at nogen bruger udtrykket ”at kræve helbredelse af Gud”.
Det begrundes med, at vi har ret til helbredelse fra Gud, fordi der er løfter om det i Bibelen.
Det med løfterne om helbredelse i Bibelen er sandt nok. Jeg foretrækker dog at bede Gud om helbredelse frem for at kræve det.
Jeg forstår godt, at du ønsker mirakuløs helbredelse. Din sygdom er jo, så vidt jeg ved, af en sådan art, at lægerne ikke kan tilbyde helbredelse.

Men nu med hensyn til mirakler:
I Bibelen bliver mirakler ofte omtalt som undere og tegn, der peger på Guds virke her på jorden.
Det er muligt for enhver, også for dig, at have en personlig åndelig forbindelse til Gud, som kan føre dit liv ind i det mirakuløse.
Men vi skal huske på, at Guds mirakuløse kraft først og fremmest sigter mod vores åndelige forvandling. Så hvis vi af hjertet ønsker Guds kraft, så skal vi være indstillet på forvandling og forandringer i vores liv.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Livet er en åndelig rejse. Livet bør i hvert fald være det. En åndelig rejse sammen med Jesus. Livet vil aldrig være eller blive en logisk oplevelse, som vi kan kontrollere.

Derfor gælder det også, at vi ikke kan kontrollere helbredelses-miraklerne. Altså hvem det sker for, samt hvor og hvordan.
Når nogle siger til dig, at du bare skal holde fast i, at Gud har sejret, og derfor afvise sygdommen i Jesu navn, så er dette ikke så let, som det kunne lyde til.

Hvorfor siger de dette til dig?
Måske tror de, at det normale kristenliv er et sygdoms- og smertefrit liv. Men sådan er livet for kristne kun sjældent.
I Bibelen møder vi jo også mennesker, som fik både sygdom, sorg og smerte. Mennesker, som mødte det uforklarlige. Men sådanne steder i Bibelen tages ikke så tit frem i forkyndelsen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Nogle tror måske derfor, at vi som kristne bliver belønnet med et liv uden ulykke, smerte og sygdom.
Og hvis disse ulykker så alligevel rammer os, så skulle det være muligt ved at kræve, byde eller befale at komme af med dem i en fart. Hvis ikke, så må det jo være vores tro på Guds løfter, der ikke er stærk nok.
Kære syge kvinde, tro på i Jesu navn at der er en grund til, at tingene er, som de er.
Tag altid Jesus med ind i livets begivenheder og forandringer, også med ind i sygdom.
Tro på, at du vil klare dig igennem en hvilken som helst krise i Jesu navn. Tro på, at du er på vej til et bedre sted.

I menighederne hører vi ofte vidnesbyrd om, hvordan man blev helbredt af Jesus.
Det sker ikke så ofte, at nogen står frem, ligesom du gør i dit brev, og fortæller, hvor svært man har det lige nu med sygdom og smerte. Det almindelige er, at man fortæller om, hvordan man blev helbredt ved bøn.
Hvis det ikke skete, så føler man ofte, at det er bedre, at man tier stille.

Det er umuligt for din krop at leve adskilt fra din sjæls rejse. Det er sundt for vores legeme, at vi udvikler medfølelse og et åbent hjerte.
Hvis vi føler, at vi mangler det, så skal vi bede om det. Den bøn vil være med til at give os en forståelse af, hvor helligt livet er.
Bøn er en stærk medicin for den syges legeme, også når man som syg beder for sig selv. Mange bønner vi beder om vores egen helbredelse: sådanne bønner lever bedst og har det bedst, hvis vi beder dem hver dag, altså beder dem med udholdenhed.

Forbøn er en styrkelse af et andet menneske, og din forbøn for et andet menneske styrker faktisk hele menneskeheden og dig selv på samme tid. Så prøv forbøn for andre syge, som du kender. Du kan gøre det i dit stille sind derhjemme.
Husk også på, at du fortsat er i nåden i Jesus Kristus, selvom du føler, at du er ved at miste troen på grund af, at din fysiske helbredelse udebliver.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Nåden i Jesus Kristus vil altid nå ind til dig gennem din bøn og andres forbøn. Også selv om du ikke mærker nogen forandring.
Hvorfor har du endnu ikke oplevet helbredelse?
Det er jeg nok ikke i stand til at svare på. Men helt generelt kan jeg sige, at før Gud kan helbrede os fysisk, er der tit mange følelsesmæssige og åndelige forhold, der skal helbredes først. Altså fx hvad andre sagde om os, og hvad andre gjorde imod os. Altså helbredelse af indre sår.
Sker det, at vi glimtvis får lejlighed til at se dybt nok, så kan det, vi ser angående udeblevet helbredelse, ofte ikke forklares på vores menneskelige plan.

Jeg ved godt at vi mennesker gerne vil have, at livet skal foregå logisk og retfærdigt. Men livet her på jorden er hverken logisk eller retfærdigt.
Jeg vil fortsætte min forbøn for dig, lige så længe du føler behov for det.
Med venlig hilsen
Orla Lindskov

OPLEVELSE:

Kære Orla
For nogen tid siden bad du for nogle smerter i min nakke.
De smerter var jeg nervøs for, fordi jeg har tidligere haft nogle vanvittige smerter netop på det sted på grund af slidgigt.
I løbet af et par dage forsvandt smerterne helt, og glad og taknemmelig var jeg.
Kærlig hilsen
V.