Opstand genopstår som A Day of Praise

 

I YFC er vi henrykte over at være med i A Day of Praise, siger landsleder Daniel Baun.

Den tværkirkelige musikfestival bliver holdt for 4. gang den 23. september. Denne gang i DGI-byen.

Opstand var indtil 1998 Danmarks største kristne musik-event, som ingen ville gå glip af. Nu genopstår Opstand i et gigantisk samarbejde mellem YFC, Dansk Europamission og musikforeningen ADOP, der arrangerer lovsangsfestivalen A Day of Praise.

Det kunne blive årets største kristne musikoplevelse, når ADOP slår dørene op for sin endags festival den 23. september. A Day of Praise 2017 byder nemlig på et overflødighedshorn af nogle af de bedste og største kristne bands og lovsangsnavne på den internationale scene.
Samtidig er det begyndelsen på et gigantisk samarbejde mellem ungdomsorganisationen YFC og den tværkirkelige musikforening A Day of Praise.

YFC (Youth For Christ) er måske mest kendt for teenagearbejdet med Rock Solid klubber og for deres mange koncerter. YFC arrangerer årligt i omegnen af 75 koncerter på skoler, ungdomslejre og i lokale kirker.

Festival samlede 3000

Opstand, der var navnet på YFC’s helt store kristne musikfestival, blev etableret med et brag i 1979. Og ifølge Daniel Baun, der er landsleder for YFC, var det dengang med nerverne hængende godt udenpå tøjet på arrangørerne:
– Første opstand var på en skole i Fredericia i 1979. Det var Egon Olesen, der stod for det, og han var rigtig bange for, at der ikke rigtig kom nogen.
Men allerede første år var der 900 med, og året efter var de over 1000. Og sådan steg det, indtil man valgte at stoppe med at lave Opstand i 1998, hvor der var 3000 deltagere.
Faktisk har mere end 50.000 løst billet til Opstand festivalerne, og blandt de mange ivrige publikummer var Peter Carlsen, der er initiativtager til A Day of Praise og festivalleder.

Opstand bliver ADOP

– Opstand var sammen med nuværende skandinaviske festivaler et forbillede, da jeg startede ADOP i 2014, og det glæder mig meget, at vi nu i Foreningen A Day of Praise kan være med til at fejre en genopstandelse af Opstand i ADOP 2017, fortæller foreningens formand Peter Carlsen.

Og glæden er gensidig. Ifølge landsleder Daniel Baun, er der begejstring over det nye samarbejde hos YFC:
– Vi i YFC er ganske enkelt henrykte for at være med i A Day of Praise. Nu kan vi igen give vores mange medlemmer et nationalt og ovenud spændende sted at samles og tage deres venner med.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Festival med vokseværk

A Day of Praise har siden sin første musikfestival i 2014 haft vokseværk på den helt gode måde. Det startede med en enkelt scene i en friskoles idrætshal. Men i 2016 var ADOP oppe på fire scener med mere end 22 koncerter med bands og solister fra Canada, England, Sverige, Norge, Færøerne og Danmark.

Bustransport og BB

Den stadig stigende vækst i antal af bands og deltagere har betydet, at ADOP har rykket teltpælene op fra Hillerød og er flyttet til København. Mere præcist til DGI Byen, der ligger få minutters gang fra Hovedbanegården.
I år vil der være tilbud om både busrejser og Bed and Breakfast for ADOP’s deltagere.
YFC har påtaget sig at arrangere transport med turistbusser gennem Danmark. Dermed får alle billig transport, og enkeltpersoner, kirker og foreninger kan koble sig på busruterne og lære nye folk at kende undervejs.
Og YFC lover, at busturen bliver alt andet end kedelig. Faktisk garanterer YFC, at festivalen allerede starter i bussen.
Arrangørerne af ADOP vil også prøve at bringe mennesker sammen ved at formidle overnatning hos private i Københavsnområdet i en slags ”Kirkelig Bed and Breakfast”.

Fokus på forfulgte kristne

Udover YFC er også Dansk Europamission ny medarrangør af årets A Day of Praise.
Dansk Europamission arbejder især blandt forfulgte kristne i Mellemøsten og Asien.
– For Dansk Europamission er ADOP en god mulighed for at engagere interesserede i mission i lukkede lande. I lande hvor myndighederne forsøger at forhindre mennesker i at høre evangeliet og kirken i at vokse.
Dansk Europamission deltog under Opstand med en stand, hvor mange blev engageret i arbejdet. Vi er derfor glade for igen at kunne være med, og denne gang være en mere aktiv del af festivalen og arbejdet med ADOP, siger projektchef Samuel Nymann Eriksen fra Dansk Europamission.


Artiklen fortsætter efter annoncen: