Højesteret frikender staten for overgreb på folkekirken

Johny Noer: Danmark kan ikke længere betragtes som et kristent land.

Højesteret mener ikke, at staten har gjort noget grundlovsstridigt ved at indføre homo-vielser i folkekirken.

Højesteret afsagde torsdag kl. 12 dom i den sag, som en række borgere og foreningen ”Med Grundlov skal Land bygges” havde appelleret til højesteret, efter at Østre Landsret tidligere har givet staten medhold.

Ikke et overgreb

Højesteret gav staten medhold i, at lovgiverne ved indførelse af et kirkeligt ritual for homoseksuelle bryllupper ikke har overtrådt Danmarks Grundlovs 4. paragraf. Det er den paragraf, som forpligter staten til at ’understøtte’ landets evangelisk-lutherske kirke.

Ikke et kristent land

I en pressemeddelelse, som foreningens formand Johny Noer har udsendt, skriver han følgende:

– Dermed har Højesteret ifølge de 300 sagsøgende borgeres mening gjort gældende, at Danmark ikke længere kan betragtes (som den nuværende regering udtrykker det) ’et kristent land’, skriver Noer.
– Højesteretskendelsen har ikke (som forventet) stået værn om den juridiske realitet, der beskytter landets kristne borgere mod statslige overgreb.

Højesteretskendelsen har ikke frasagt sig en lov, hvis skadelige konsekvenser for både folk og kirke forekommer åbenbar (og i uforsonlig modstand med kirkens bekendelse) og derfor fra højeste sted burde være blevet erklæret for ugyldig! skriver Noer.

Sagsøgere skal betale

I sagsomkostninger for Højesteret skal sagsøgerne John Hejlesen, Inger Kristensen, Edvind Kristensen, Mogens Skibsted, Gert Grube og Arne Heilsen solidarisk betale i alt 100.000 kr. i sagsomkostninger til Kirke-ministeren og Børne- og Socialministeren.


Artiklen fortsætter efter annoncen:De idømte sagsomkostningsbeløb skal betales inden 14 dage .

Læsere, der sympatiserer med sagsøgerne, kan støtte ved at indbetale 500 kr. (eller mere) på konto 9740–0003445526.

Grundlovsforeningen holder årsmøde den 1. april for at drøfte det videre forløb. Det sker på Pottemagerens Hus, Lykkeskærvej 15 udenfor Holsted.


Artiklen fortsætter efter annoncen: