KLF: ’DR bør erstatte ”Gift ved første blik” med parrådgivning’

Mikael Arendt Laursen

KLF, Kirke & Medier kritiserer DRs ”programfiasko”. DR skulle hellere starte rådgivningsprogrammer til par i krise med en titel som ’Til døden jer skiller’, mener generalsekretær Mikael A. Laursen.

Programserien ’Gift ved første blik’ har en skilsmisseprocent på 100 for sæsonen. Sikke en fiasko! Det skulle være så godt, men så er det faktisk skidt. Eksperternes viden viste sig at være intet værd, skriver KLFs generalsekretær.
Programmet må være et eksempel på gement ”godt-det-ikke-er-mig-tv”, som ikke hører hjemme på en public service-kanal. Det ville være langt bedre, hvis DR kunne lade eksperter hjælpe ægtepar i krise, så de kunne blive sammen i stedet for at blive skilt.
En reddet familie er en undgået katastrofe både for samfundet, økonomien og ikke mindst familierne, understreger Laursen. Han peger på, at TV2’s ’BS og ægteskabsprøven’ kunne være en model for det nye DR-program – dog uden den ekstreme ramme.