Baptister og missionsforbund ser på reformation

Den svenske pinsepræst Tomas Sjödin taler i Lindenborg.

Det fælles sommerstævne på Sjælland har i år temaet ”Reformation, rødder og retning”.

Baptistkirken og Missionsforbundet er igen sammen om at holde sommerstævne på efterskolen Lindenborg i dagene 16. til 22. juli.

Sidste år skete det under temaet ”I Åndens Kraft”, men her i 500-året for reformationen vil der blive fokuseret på reformationens betydning, både i tilbageblik og som en fortsat vej frem.
”Selv om vi ikke er lutheranere, er reformationen dog en del af vores arv. Vi har rødder i reformationen, som i øvrigt ikke kun kom med Luther, men som fik flere forskellige udtryk, der blandt andet også lagde grunden til frikirkebevægelsen.
Både rødder og retning er vigtige for at være den kirke, Gud kalder os til i vores tid. Vi vil derfor på stævnet udforske både vores reformatoriske og også vores jødiske rødder og lade dem sætte retning i livet og i kirken”, hedder det i en fælles udtalelse fra Lone Møller-Hansen, generalsekretær i Baptistkirken, og John Nielsen, der er missionsforstander i Missionsforbundet.

Fire talere fra udlandet

Tomas Sjödin er svensk pinsekirkepræst i Gøteborg, men har efterhånden også slået sit navn fast herhjemme i rollen som forfatter. I Danmark har han fået udgivet bøgerne ”Det sker, når du hviler” og ”Der er så meget, vi ikke er nødt til”.

Hans budskab er en befrielse for det moderne, fortravlede menneske, for Tomas Sjödin opfordrer til at hive stikket ud, og tage et sabbatdøgn om ugen fra mobiltelefon og computere, for at være mere nærværende blandt de mennesker, vi er sammen med. Han er en indfølende og meget inspirerende taler, der bunder i egne erfaringer. Han har bl.a. mistet to sønner, der var født med den samme hjernesygdom, og han har lært at fokusere på nærværet og det væsentlige. Hans motto er: ”Man behøver ikke slå til. Det er nok, at man er til. Alt ud over det er bonus”.
Teun Van der Leer, som er rektor for de hollandske baptisters seminarium, vil på stævnet tale om reformation og fornyelse. Han vil tale over de tre emner ”Kaldet til at være Gud-centreret”, ”Kaldet til at være bibel-centreret” og ”Kaldet til at være kirke-centreret”.

Peteris Sprogis fra Letland er baptistbiskop (ja, det kalder de generalsekretæren i Letland), og han har med stor succes ført det lettiske baptistsamfund ud af et dødvande – dels med kirkeplantninger, dels ved at sætte skub i uddannelsen af nye baptistpræster. Han vil på stævnet bl.a. undervise i menighedsplantning.
Viggo Klausen fra Norge er omrejsende børne- og familieunderviser. Han er ansat i det norske missionsforbunds ungdomsafdeling. Han vil tale om ”tro i børnehøjde”.

Sognepræst Kathrine Lilleør holder foredrag.
Præster udefra med

Blandt de udefrakommende inviterede er bl.a. også sognepræst og forfatter Kathrine Lilleør, der holder foredraget ”Mænd og kvinder, sønner og døtre”, og pilgrimspræsten Elisabeth Lidell, begge fra folkekirken.
Desuden deltager sognepræst Daniel Nørgaard fra Den katolske Kirke i et seminar.

Seminarer

Sommerstævnet byder i det hele taget på en stribe seminarer og et par debatarrangementer. Bl.a. vil Karen Margrethe Kirk holde et par seminarer om det svære, der kan ramme os, og om begrebet skam, og hvordan vi slipper ud af den.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Claus Olsen Søndergaard, der har udgivet bogen ”Tro, stress og depression”, vil fortælle om sine personlige erfaringer med en personlig nedtur, der dog satte gang i en åndelig vandring mod raskmelding og et værdigt liv.

Obs! Andre sommercamps
omtales i næste uge.