Formandsskifte i Bibelsk Arkæologi

Ph.d.-studerende Christian H. Jensen er SBAs nye formand.

Christian Højgaard Jensen bliver ny formand for SBA efter Morten Hørning Jensen.

Til bestyrelsesmødet 21. april takkede Morten Hørning Jensen af som formand efter tre år, hvor der er sket stor fremgang for SBA. Kvartalsmagasinet TEL har fået et ansigtsløft, hjemmeside og Facebook er blevet udviklet, og stadig flere er begyndt at læse TEL.
– Det er en stor glæde for mig, at Christian Højgaard Jensen vil overtage formandsposten, så jeg kan koncentrere mit arbejde om vores blad TEL. Christian er fuld af gode ideer, så vi kommer helt sikkert til at opleve SBA tage nye initiativer i årene frem over, udtaler Morten Hørning Jensen.

Morten H. Jensen fortsætter som redaktør af TEL.
Aha-oplevelser ud fra Bibelen

Christian H. Jensen trådte ind i bestyrelsen i 2015. I de sidste par år har han arbejdet med PR i SBA for at udbrede kendskabet til bibelsk arkæologi og bladet TEL. Til daglig er Christian ph.d.-studerende ved Dansk Bibel-Institut, hvor han forsker i 3. Mosebog.
”Vi ønsker at nå ud til endnu flere læsere – både dem der læser trykte blade og dem der helst vil læse digitalt. Vi vil have Bibelen og arkæologien ud over rampen til endnu flere læsere, fordi vi tror, der er så meget guld gemt i arkæologien. Vi tror på, at bibelsk arkæologi kan være med til at styrke Bibelens historiske troværdighed og ikke mindst kaste lys over de bibelske tekster.
Ligesom arkæologer graver spændende ting op af den mellemøstlige jord, kan vi få en masse spændende aha-oplevelser ud af Bibelen, når vi tager arkæologien med”, siger den nye formand.
Morten Hørning Jensen fortsætter i bestyrelsen som næstformand. De øvrige medlemmer af bestyrelsen er Johnny Tidemand og Ben Haman Jensen. Poul Arne Nyborg, Morten Hørning Jensen, Jørgen Bækgaard Thomsen og Nicolai Winther-Nielsen blev genvalgt til repræsentantskabet, mens Emil Brande Pedersen blev valgt ind.