Kaptiverende og smukke lydlandskaber

Nej, jeg er heller ikke helt sikker på, hvordan man skal udtale Bjéar. Det eneste jeg er sikker på, er de har lavet et debutalbum af en kvalitet, som man sjældent hører.

Australien er landet hvor bandet Bjéar kommer fra, men det kan man ikke umiddelbart høre igennem forsanger Bear McKee’s baryton. I følge bandets Bandcamp, er de en flok venner, som i starten primært var inspireret af islandske folkefortællinger, af alle ting. Det har nu udviklet sig til deres første hele debutalbum, som tager inspiration fra mange forskellige kilder, alt fra smukke landskaber, til Gud selv.

Den første sang på albummet er ’Sierra’, og hvilken start! Her viser bandet straks tydeligt deres musikalske inspirationer. Hvis du ligesom mig, har en svaghed for bands som Bon Iver og The National, vil du straks føle dig hjemme. Der bliver både brugt strenge, trompeter og keyboard, når Bjéar tager dig på auditive rejser, og du vil ikke have lyst til at stoppe med at lytte, før det tager sin naturlige slutning.

Jeg var lidt bange for, at jeg ville komme til at lyde som bandets fastansatte hypemand, da jeg satte mig til at skrive denne anmeldelse. Men når jeg lytter til stort set hvert eneste track på dette album, lige fra det mere upbeat nummer ’Washington, til den utroligt dybfølte erklæring af tro ’Tuolumne’, som afslutter albummet, så kan jeg ikke lade være med at være begejstret over, at der stadig kan findes noget af denne kvalitet med en kristen baggrund.

Jeg vil varmt anbefale, at hvis dette lyder bare lidt interessant for dig, at du giver dette album et lyt, og så måske støtter bandet, hvis det skulle falde i din smag. Vi må virkelig tage vare på bands af denne kvalitet, det er sjældent vi får dem.
Joey Lønsmann Jensen