Reformations-musical af Signe Walsøe

Musicalen ’Bispekraven’ bliver opført i pinseweekenden den 3.-4. juni 2017 i kulturhuset ’Månen’ i Haderslev.

Musical-koncertens musik er skrevet af den danske gospelsangerinde Signe Walsøe, og idéen og lyrikken er udformet af journalisten og prædikanten Johny Noer. Det sker i anledning af jubilæet for reformationen for 500 år siden.

Det danske musical-team har tidligere opført en musical ved Sultan Pool scenen i Jerusalem og ørken-amfiteateret Masada ved Dødehavet.
I 1517 hamrede Martin Luther 95 teser op på slotskirkedøren i Wittenberg. Det er denne begivenhed, som fejres i pinsen i Haderslev. Dronningen, som er protektor for Præsidiet for reforma-tionsjubilæet (der også har givet musical-koncerten sit blå stempel) besøger byen, der helt står i reformationens tegn.

Musicalen er et protestantisk opgør med pavens 5 dogmer, og forfatteren mener, at kampen imod Rom endnu ikke er forbi.
Derfor har han udformet et flyveskrift ”De nye 95 teser”, som faldbydes i Haderslev den weekend.