Hårdtslående og aggressiv passion

Den kristne punkscene er en mærkelig størrelse. Det er ikke en scene, hvor noget band nogensinde rigtigt har slået igennem i det mainstream miljø, men det er ikke fordi, der har været mangel på talentfulde kristne musikere i scenen. Dette debutalbum fra Chicagos October Bird Of Death er intet mindre end et empirisk bevis på dette.

Musikken på ’Death Made Its Offer’ er upåklagelig på alle punkter, og det er ikke så mærkeligt, når man ser nogen af de navne der står bag bandet. Her optræder guitarister fra bands som Ballydowse og Headnoise, for ikke at nævne de dejlige rå vokaler fra Wiley Willis, som også er frontmand i bandet The Blamed.

Alle disse bands har en speciel plads ikke kun i mit hjerte, men i kristen musiks historie. Det var lige præcis disse bands, som var med til at bringe Jesus ind i punkens undergrund tilbage i 90’erne. Nu er de så tilbage, og med deres evner kombineret, leverer de efter min mening et af årets bedste punkudgivelser.

Teksterne på dette album viser tydeligt et album skrevet til og fra den kristne arbejderklasse. Flere sange herpå handler om at vi ikke skal lade den moderne verdens fokus på penge, stige os til hovedet.

Det virker endda på flere punkter som en formaning til de kristne, som har ladet materielle goder begynde at spille en for stor rolle i deres spirituelle liv. Vi skal holde fokus, ikke på den verdslige kamp om magt, men den spirituelle krig, mod ondskab og fordærv.

Dette album er ikke svært for mig at anbefale, men jeg er jo også selv stor fan af punk. Men for de kristne musikelskere som rigtig godt kan li’ Skillet, men som synes heavy metal lige er hårdt nok. Så vil dette album måske være en rigtig god indgang til den kristne punkverden.
Joey Lønsmann Jensen