SAT-7s generalsekretær 60 år

Den kristne TV-stations direktør for Europa og Asien fyldte rundt d. 22. juni.

Generalsekretær Kurt Johansen kunne den 22. juni fejre sin 60 års fødselsdag.

Kurt Johansen tog handelseksamen fra Herning i 1975, hvorefter han tog Toldvæsenets 5-årige etatsuddannelse. Han er også Merkonom med fire afsluttede merkonom-specialer.

Fra told til mission

Fra 1975-1986 arbejdede Kurt Johansen som toldassistent med bl.a. virksomhedskontrol i Fredericia og Kolding.
Fra 1986-2000 var han økonomichef i Sudanmissionen. Her fik han startet 50 genbrugsbutikker med ca. 2.000 frivillige og kunne præsentere et økonomisk overskud i 13 år i træk. Han var også på rejser til Afrika og var med til at udvikle nye arbejdsområder i bl.a. Mali og Cameroun.

I Sudanmissionen nåede Kurt Johansen at arbejde sammen med tre generalsekretærer, før han i 2000 blev direktør for den arabiske, kristne TV-station SAT-7 med ansvar for Europa, Asien og Stillehavsområdet.

Her indsamler han sammen med andre hvert år et tocifret millionbeløb til driften af satellit-tv stationen, og Kurt Johansen har bl.a. skaffet samarbejdsaftaler med ca. 100 organisationer.

Har indsamlet 350 mio.

Kurt rejser utrætteligt 150 dage om året over hele Europa og Asien samt Mellemøsten. Han har et væld af kontakter til såvel protestantiske, katolske som ortodokse kirker.
I de sidste syv år har han opdyrket en stribe kontakter i Fjernøsten, primært i Singapore, Hong Kong og Malaysia

I de 17 år i SAT-7 har han samlet over 350 millioner kr. ind.
Kurt bruges også foredragsholder i Europa og er medforfatter til flere bøger bl.a: ”Copts in Egypt” og ”Lågmeldt samtale” (norsk).


Artiklen fortsætter efter annoncen:21 mio. ser SAT-7

Den kristne satellitkanal har egne tv-studier i Egypten, Libanon, Tyrkiet og Cypern og sender 24/7 på fire satellitkanaler over hele Mellemøsten, Nordafrika, Golfen og Europa. SAT-7 har ca. 200 ansatte og ifølge uafhængige undersøgelser 21 mio. seere.

Officielt sender man til Mellemøstens kristne mindretal – men selvfølgelig gør det ikke noget, at millioner af muslimer hver dag kigger med på de kristne programmer. Og det har faktisk skabt en skjult vækkelse i den arabiske verden.

Familieliv og fritid

Som ung var Kurt Johansen meget aktiv i FDF og i KFUM & KFUK, bl.a. i landsforretningsudvalg, formand for Kolding KFUM & KFUK, og han modtog derfor Kolding kommunes lederpokal.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Han har haft mange bestyrelsesposter i bl.a. Unitas Rejser A/S, Dansk Missionsråd mv. og var formand for menighedsrådet i Dalby sogn 2008-2012.

Siden 2012 har han været næstformand og kasserer i Tyrstrup kirke, hvor han bl.a. har taget initiativ til byggeri af ny sognegård og til en venskabsmenighed i Bagdad.

Kurt Johansen er gift med Signe Ladekær Johansen, der er lærer og organistuddannet. De har to børn og tre børnebørn. I fritiden nyder generalsekretæren at læse bøger og aviser – og at rejse.

Kurt er velsignet med et godt helbred og et godt humør.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Jeg har aldrig været indlagt på sygehus – jeg er ikke engang født på sygehus, siger den humoristiske midtjyde.