’Europa vil blive frelst’

En fyldt sal af både unge og gamle lovsynger Jesus.

”Jesus, Jesus, Jesus!” gjalder det ud over Tipsport Arena i Tjekkiets hovedstad Prag. Mange tusinde fra hele Europa er samlet med ét formål: At se Guds rige bryde igennem i hvert enkelt land over hele Europa. Og det var tydeligt fra begyndelsen, at dette var mere end endnu en kristen konference.

Overgivelsen, glæden og forventningen til Gud sitrede i luften hos de mange deltagere samlet fra hele Europa i Tipsport Arena i Prag. Omkring 40 nationer var til stede. Og det var Gud også.

Dette var den tredje Awakening Europe. Den første foregik i Nürnberg og sidste år var det i Stockholm.

Det var første gang, at jeg var med. Og jeg tror aldrig, at jeg har oplevet en så Jesus-fokuseret konference før. Det var bemærkelsesværdigt, hvordan Jesus hele tiden blev tilbedt og løftet op.
En stor del af møderne var både talere og deltagere på knæ for at tilbede Jesus. Der var ingen tvivl om, hvem det var vi var kommet for at tilbede og søge.

Ben Fitzgerald er lederen af Awakening Europe og skulle have talt på det første møde. Men han selv og ledelsen følte, at Helligånden ikke ville have dem til at tale. Så de holdt et møde uden en taler, men med lovsang og bøn i stedet for.

Det viste sig, at være en rigtig beslutning, for i stedet for blev der bedt om helbredelse for sygdomme. Og mange blev helbredt for alle mulige sygdomme, som blandt andet skæv ryg og andre alvorlige lidelser. Mange kom op på scenen og fortalte, hvordan de havde oplevet helbredelse. Så den første aften var en smuk blanding af helbredelse og lovsang.
Det var en kraftfuld begyndelse, som for mig understregede, at her var det Gud, der var hovedpersonen.

Der bliver bedt for deltagerne på scenen. Mange bliver helbredt.
Store navne

Selvom det var tydeligt, at det var Jesus, det handlede om, så var der alligevel samlet en lang række af talere, som i deres liv har oplevet Guds virke og kraft.

F.eks. kom den kendte evangelist Reinhard Bonnke, som i løbet af de sidste 22 år har holdt møder for svimlende 120 millioner mennesker! Siden år 2000 har 50 millioner udfyldt kort, hvor de tilkendegiver at ville følge Jesus.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Trods sine nu 77 år havde han prioriteret at komme, og hans budskab var, at Gud søger efter os, som han søgte efter Adam. Gud søgte ikke efter Adam, fordi han ikke vidste, hvor han var fysisk, men fordi Adam havde fjernet sig fra Hans nærvær.

Budskabet var: Vi er kommet væk fra Guds nærvær. Og vi må nu sige: ”Her er jeg, Gud. Brug mig.”

Bonnke sagde desuden, at han tror på, at det samme, som er sket i Afrika, vil ske her i Europa. For Gud er den samme overalt i verden.
Ben Fitzgerald sagde, at han følte, at Gud åndeligt set gav stafetten fra Bonnke videre til Awakening Europe i kaldet om, at se europæerne blive frelst.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Er du sulten efter Helligånden?

Daniel Kolenda har videreført Bonnkes organisation Christ for all Nations, og han har set utrolige helbredelser og endda opvækkelser af døde!

17 millioner mennesker er blevet ledt til Jesus gennem disse møder.
Han udfordrede de mange kristne til mødet:
– Hvis du ikke har en sult efter Helligånden i dit liv, så er spørgsmålet, om du virkelig er en kristen, sagde han og understregede, hvor vigtigt det er, at vi ikke lever på, hvad Gud gjorde for mange år siden, men at vi bliver fyldt af Guds ånd påny.
– Hvis vi kun har historier om hvad Gud gjorde for mange år siden, så har vi brug for mere af Guds Ånd i vores liv. Vi har brug for noget nyt og friskt i dag. Mere end nogensinde.
Vi må ikke blive tilfredse med historier, prædikener og sange, understregede han i sin meget kraftfulde undervisning, som sluttede med, at han bad Helligånden om at fylde deltagerne. Og man kunne se rundt om i salen, at mange oplevede Helligånden fylde dem.

Spontan tilbedelse af Jesus

De forskellige lovsangsband blev igen og igen afbrudt fra deltagerne af det spontane omkvæd: ”Europe shall be saved”, som en proklamation over Europa. Og det taktfaste ”Jesus, Jesus, Jesus” gik igen utroligt mange gange.

Jeg har aldrig oplevet et møde eller en konference, hvor Jesus blev nævnt så mange gange. Jeg har været til mange forskellige konferencer, men jeg har sjældent oplevet en så overgivende atmosfære. Der var hengivelse, frihed og en dejlig positiv stemning.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Hvordan gør vi?

Amerikanske Todd White med den kendetegnende rastafrisure underviste om, hvordan han praktisk talt hver dag oplever Gud røre mennesker omkring ham. Det sker gennem helbredelser, kundskabsord og simpelthen bare at være flink og elske folk, som han møder i dagligdagen. Han understregde, hvor vigtigt det er, at vi hver eneste dag lever i en tæt forhold til Gud for at kunne leve på den måde.
– Det er min far, der gør det, sagde han og opmuntrede til at vi hver især gør det samme i vores liv.

Hvis du ikke har en sult efter Helligånden i dit liv, så er spørgsmålet, om du virkelig er en kristen.

En anden taler, Mattie Montgomery, som indtil sidste år har været forsanger i metalcore bandet For Today, lagde også vægt på, at vi skal forstå, at vi er sønner af Gud. Men Gud er ikke kun en flink og hyggelig onkel:
– Du kan ikke få Guds nærvær uden Guds kraft. Trosheltene faldt på knæ i Guds nærvær, sagde han og forklarede, hvordan hans egen lille søn engang så ham optræde til en metalcore-koncert og hurtigt krøb ind til sin mors skørter. Sønnen kendte ham som en kærlig far, men han havde ikke oplevet ham på denne voldsomme og kraftfulde måde som forsanger, og det gjorde ham bange. Nogle gange er det sådan vi oplever Gud. Han er fuld af kraft og styrke og kan virke skræmmende på os.
– Hvis vi skal opleve Guds nærvær, kan det kun ske igennem at være hans børn. Så forstår vi hans godhed samtidig med, at vi forstår hans styrke. Vi skal forstå, hvordan vi er sønner og døtre, sagde Montgomery.

Der er magt i tungen

Forskellige tjekkiske ledere fra mange forskellige kirkeretninger var samlet i flok for at stå sammen i visionen om, at se mennesker blive frelst og vende om til Gud.
De holdt hver især en kortere tale, hvor de blandt andet understregede, hvor vigtigt det er, at vi ikke taler dårligt om hinanden, selvom vi ikke altid er teologisk enige. For de ord vi siger, skaber noget. Det er ikke bare ord. De kan bruges til at opbygge eller bryde ned.

Desuden forklarede de, hvordan kirken som sådan ikke kan føre folk til Jesus. Det sker ved, at den enkelte bliver vækket i hjertet. Der skal en personlig vækkelse til, så vi hver især kan være fyldt af Guds Ånd i hverdagen.

Hver dag kom der flere til møderne og især til aftenmøderne var der tæt pakket af mennesker. Arenaen kan rumme 12.000 mennesker, så et kvalificeret gæt er, at det har været omkring det antal deltagere til møderne.

Mellem morgen- og aftenmøderne var der undervisning og workshops i udfrielse og evangelisering, og mange deltagere gik rundt i Prag og bad for folk og snakkede om Jesus.

Awakening Europe har netop til formål at vække den enkelte kristne til at lade Guds Ånd virke igennem sig i det land og den by, man bor i.