Kenneth og familien på vingerne

Kenneth Vittrup Pedersen fra Nordjylland bliver den første danske pilot, der skal flyve læger og medicin ud i det afrikanske land Madagaskar for den internationale, kristne hjælpeorganisation MAF.

Den kommende MAF-pilot på Madagascar, danske Kenneth Vittrup Pedersen, var med på Sommercamp i Mariager.

På Sommercamp i Mariager stod piloten Kenneth Vittrup Pedersen og demonstrerede en flysimulator, som mange fik lejlighed til at prøve. Men bag demonstrationen gemmer sig en spændende historie, for til februar skal Kenneth som den første danske pilot flyve medicin og nødhjælp for den internationale, kristne missions- og hjælpeorganisation MAF.

På Sommercamp i Mariager stod Kenneth Vittrup Pedersen og demonstrerede en flysimulator.

Kenneth er et godt eksempel på, at en vision eller drøm sagtens kan blive virkelighed, hvis man går målrettet efter at opfylde den.
For 4-5 år siden fik han et kald om, at han skulle noget andet med sit liv. Han var på det tidspunkt maskinmester og sad en dag på kontoret og kedede sig bravt. Over for ham sad en kollega, som fortalte, at han havde været ansat på kontoret i 16 år.

– Jeg gik i panik og tænkte: ”Er det dette, jeg skal bruge mit liv på?”. Jeg gik hjem til min kone Charlotte og sagde: ”Jeg tror ikke, jeg er på den rette hylde i livet”. Det resulterede i, at vi begyndte at lede efter en kristen organisation, som vi kunne komme ud i verden med, og kom i den forbindelse til at tale om MAF, fortæller Kenneth.
MAF er en forkortelse for Mission Aviation Fellowship, som er en international, evangelisk og fælleskirkelig missionsorganisation, der opererer i hele verden. MAF blev startet i England umiddelbart efter 2. Verdenskrig af kristne Royal Air Force piloter, som så en mulighed for at anvende krigsflyene i fredens tjeneste. I dag har organisationen 200 piloter i aktiv tjeneste verden over.

Målrettet projekt

Kenneths første udfordring var, at han slet ikke var pilot. Men det var en gammel drøm at flyve, og pludseligt kunne han se, at ”Gud kunne bruge mine drømme i sit arbejde”, som Kenneth siger. Han kunne kombinere sine egne drømme om at blive pilot med ønsket om at gøre en forskel og hjælpe andre.
Pludseligt gik det stærkt. Der var kort vej fra tanke til handling, og tre måneder senere søgte han optagelse på en privat pilotuddannelse. To år senere var han uddannet pilot.
Senere søgte han optagelse hos MAF, og efter en grundig optagelsesprocedure, der bl.a. indeholdt læge- og psykologundersøgelser, fik Kenneth i april i år organisationens blå stempel. I maj fik familien besked om, at den vil få base på Madagaskar i Afrika.

– Det har været 4-5 år, hvor vi målrettet har gået efter drømmen om at blive udsendt af MAF, fortæller Kenneth, der er 37 år.
Familien består foruden Kenneth og Charlotte også af børnene William, 7, Zander, 4, og Sophia på halvandet år, så det er noget af et spring at forlade den trygge parcelhustilværelse i Støvring i Nordjylland og begive sig til det fattige afrikanske land – foreløbig på en 2-årig kontrakt.
– Hverken Charlotte eller jeg har været i Afrika før, så det er et stort skridt. Vi er meget spændte på, hvad der venter os, men vi er også trygge ved, at MAF har været etableret i Madagaskar i 25 år, og der er styr på tingene. Vi får et møbleret hus stillet til rådighed og har allerede fået en kontaktfamilie dernede, som kan hjælpe os, siger Kenneth.

Kenneth flytter til februar sammen med sin familie fra Støvring i Nordjylland til den store østat Madagaskar.
Gud gav os kaldet

MAF Danmark har eksisteret i flere år som en dansk gren af den internationale organisation, og har i årenes løb haft flere udsendinge indenfor andre fagområder, men Kenneth bliver den første pilot udsendt af MAF Danmark.
Han er uddannet maskinmester og arbejder i dag halvtids som flyinstruktør og halvtids som brandmand. Tidligere var han i fire år lærer på efterskolen Alterna, da den lå i Mariager.
Han er opvokset i Missionsforbundet, men har også haft sin gang i pinsebevægelsen, og ud over Sommercamp i Mariager fik Kenneth også lejlighed til at fremvise flysimulatoren på Missionsforbundets sommerlejr i Lindenborg. Flysimulatoren var med for at tiltrække opmærksomhed, for formålet var i bund og grund at promovere MAF og det store missions- og hjælpearbejde.
– Jeg tror, at Gud gav os kaldet til at rejse ud. Det er et generelt kald om at sprede evangeliet og hjælpe i verden, sådan som jeg tror, at vi alle har et kald. Et kald om at sprede evangeliet og gøre godt i verden, siger Kenneth.

Fattigt ørige

På Madagaskar bliver Kenneth tilknyttet en MAF-base med i alt fire piloter, der betjener tre enmotorede propelfly, henholdsvis to Cessna 182 og et lidt større Cessna 208. Det er fly, der er velegnede til at lande og lette fra små græs- og jordbaner i isolerede landområder, hvor landtransport er enten umulig eller meget besværlig.
– Til december skal jeg til Australien på MAFs flyveskole for at lære at flyve i den slags områder. I det hele taget har vi et presset program frem til februar, og til august begynder både Charlotte og jeg på franskkursus, fordi fransk er det officielle sprog i Madagaskar. Desuden er vi ved at sælge huset hjemme i Støvring, fortæller Kenneth.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Madagaskar er en østat ud fra Afrikas østkyst med 25 millioner indbyggere og er et af verdens fattige lande. Tre ud af fire familier lever i fattigdom.
Årlige naturkatastrofer som cykloner og tropiske storme er med til at forarme landet. Flere tusinde mister hvert år deres høst og hjem på grund af oversvømmelser og ødelæggelser.
Kenneths opgave som pilot bliver at flyve medicin, læger og sygeplejersker rundt til landets mest isolerede steder, men også at bringe kristne evangelister og kirkelige organisationer rundt. Desuden står MAF i konstant alarmberedskab ved akutte nødsituationer, hvor der er behov for fx ambulanceflyvning.

Kenneth har 12 års erfaring som deltidsbrandmand, så han er vant til at håndtere krisesituationer, hvor mennesker har brug for akut hjælp.
– Det er super spændende at være brandmand, fordi der ikke er to dage, der er ens, og fordi vi hjælper mennesker i nødssituationer. Det uforudsigelige tiltaler mig, så jeg ser frem til den nye udfordring på Madagaskar, siger Kenneth Vittrup Pedersen.

 


Artiklen fortsætter efter annoncen: