Seniorer nyder glæden ved livet

Mange af de 62 deltagere på kurset ”Glæden ved livet” kommer år efter år for at høre foredrag og være sammen om det største i livet – deres kristne tro.

Der var fyldt op på kurset ”Glæden ved livet” i sidste uge på Kolding Internationale Højskole.

Faktisk er der så mange ældre, der gerne vil på dette kursus, at der hvert år også holdes et kursus før sommerferien.

Det er det tidligere forstanderpar, Birthe og Bent Christiansen, der står for kurserne sammen med et veloplagt team af lidt yngre deltagere.

I år har deltagerne bl.a. været på reformations-tur i Sønderjylland. De har hørt foredrag af Hans-Peter Tams, en overlevende fra 2. verdenskrig, Jacob Tyberg, Uldum Højskole, Bent Hylleberg, Tølløse Seminarium, Jørgen Mortensen og Jacob Viftrup, Apostolsk Kirke, Eva Bertelsen om 40 dage i dødsskyggens dal, missionærerne Sven-Axel Conrad, Kirsten og Erling Rasmussen.

Der har været musik og sang med Steffen Bay, Finn Ravn Hansen og Carl-Edvard Mikkelsen m.fl. Og ”hjernegymnastik” med bl.a. Jørgen Fuchs og Finn Ravn Hansen. De fleste deltagerne glæder sig allerede til næste år.

 

 

 


Artiklen fortsætter efter annoncen: 

 

 


Artiklen fortsætter efter annoncen:Carl Edvard Mikkelsen, Beder ved Aarhus:
– Jeg er med som team-medarbejder, og det er nu på 8. år.
– Hvorfor bliver du ved med at komme her?
– Fordi min kone Hanna også er her, og fordi det er dejligt at være sammen med ældre mennesker. Jeg er jo selv ældre. Vi har et godt fællesskab. Vi taler meget sammen. Jeg spiller klaver morgen, middag og aften. Og vi skiftes til at holde andagter hver morgen fra halv-ni til ni.

– Hvor bor I – og kommer I i en menighed?
– Vi bor et skønt sted ned mod vand og skov i Beder ved Aarhus. Og vi er meget glade for at komme i Citykirken i Aarhus, fortæller Carl Edward Mikkelsen. Han har tidligere arbejdet for Shell og været engageret i internationalt arbejde som konsulent.

 

 


Artiklen fortsætter efter annoncen: 

 

Lis Duch, Roskilde:
– Jeg kommer fra Roskilde og jeg har været med på dette kursus mange gange.
– Hvorfor vender du tilbage år efter år?
– Fordi, det bare er pragtfuldt at mødes med alle vennerne igen og lære nogle nye at kende. Det er skønt, når man er gammel, at man bare kan få lov at slappe af her. Vi får simpelthen bare så megen betjening, og vi synger og vi beder. Og alt er bare fantastisk!

Vi er også ude i det fri og laver en masse lege.

Jeg synes, der har været rigtig mange gode foredrag. Og når man har et gammelt hoved kan det godt være svært at rumme det hele, men det har været fantastisk. Og jeg har lært rigtig meget. Og det er jo skønt, at man kan blive ved med at lære.

– Hvad har du tidligere arbejdet med?
– Jeg er sygeplejerske.
– Er du her selv?
– Ja, jeg har mistet min mand for fem år siden.
– Kommer du i en menighed?
– Ja, jeg kommer i Baptistkirken i Roskilde, hvor Claus Bækgaard og Jacob Vagner er præster.

Christian Christiansen, Næstved:
– Jeg kan ikke sige præcis hvor mange gange, jeg har været her. Men for rigtig mange år siden gik jeg på højskole her. Det var i 60’erne. Da var skolen lige blevet bygget.
– Hvordan var det at gå på højskolen dengang?
– Det betød meget for mig. Jeg kom fra et kristent hjem og fra en Baptistkirke. Men da jeg boede i Tåstrup, fik jeg sådan en lyst til at komme på en kristen bibelskole. Der var så en dame, der sagde til mig: Du skal tage til Kolding. Og det gjorde jeg.
– Hvad har du ellers lavet i dit liv?
– De første år efter skolen var jeg ved landbruget, men det stoppede jeg med og rejste til København. Her uddannede jeg mig indenfor plejehjem og sygehus, og det har jeg arbejdet med, indtil jeg stoppede for 14 år siden.
– Hvor bor du nu?
– Jeg bor i Næstved og kommer i Næstved Bykirke.

Jeg holder meget af at komme her på højskolen. Her er jo sådan en flot natur med søen og bakkerne omkring højskolen. Og så kan man gå tur ud i byen. Det er et skønt sted.

Og heldigvis kommer der nye til, for der er jo også nogle, som falder bort. Det er jo ældre mennesker, de fleste.

Og jeg kan godt lide, at vi synger de gamle sange, som fx ”O store Gud!” og ”Salige vished”. Der er liv i de sange.