Festligt jubilæum i UMO samlede 270 gæster

Elever fra den første DTS tilbage i 1987 var godt repræsenteret på jubilæumsdagen.
Fra venstre ses Ninna Linnebjerg, René Justesen, Helen Birkkjær Justesen, Kent Freudendal Østergaard, Birthe Grane Mikkelsen, Ingela Christiansen, Lars Mollerup-Degn, Vidar Bullen, Per Carlsen og Alice Lohne Mellegaard.

Lørdag den 23. september fejrede Sjellebro 30 år som center for Ungdom Med Opgave. Gæsterne havde fundet vej fra hele landet, og endda fra Norge, Holland, Sweitz og USA.

For 30 år siden overtog Ungdom Med Opgave den gamle landevejskro ’Sjellebro’ ved Randers. Adskillige skoler, lejre, seminarer, teamsamlinger m.m. har siden fundet sted på missionsorganisationens center.

Sjellebro summede af liv og glade gensyn, da tidligere elever, medarbejdere, lejrdeltagere og andre UMO-venner strømmede til for at fejre jubilæet sammen med nuværende landsledere, Ulrik & Nubia Corneliussen, og deres lille skare af medarbejdere og frivillige hjælpere.

Der var sat god tid af til bare at være sammen, genopfriske minder og dele liv. Telte var sat op, for at bespise de mange gæster, og indendørs var væggen mellem spisesal og klasselokale taget ned for at skabe en mødesal stor nok.

Tilbageblik

Samlingen om eftermiddagen havde fokus på historien. De tidligere centerledere gennem de 30 år fik mulighed for at dele et par ord.
Per Eivind og Ellinor Stig, som var de første ledere, fortalte i munter stil om, hvilket troskridt det i sin tid havde været at købe stedet.

De efterfølgende ledere, Torben og Birthe Vestergaard, Christen og Merete Lundager og Hans og Marianne Olesen, kunne alle fortsætte fortællingen og vidne om Guds trofasthed – også gennem kampe og svære tider.

Fremtiden

Senere på dagen kiggede gæsterne med ind i fremtiden, da Ulrik og Nubia fortalte om visioner og planer.

– Mission og evangelisation er noget af det, vi gerne vil se mere af. Vi er allerede i gang i Randers sammen med den lokale kirke, men vi ønsker at kunne sende teams ud til hele landet og Europa. Både mobil teams og noget, vi kalder strike teams, som er korttidsteams, fortalte Ulrik.


Artiklen fortsætter efter annoncen:UMO’s grundlæggende vision er træning, evangelisation og barmhjertighedstjeneste. På træningssiden er Sjellebro i fuld gang. I starten af året kørte man en 5 måneders Discipeltræningsskole (DTS) med fremstød i Europa, og den næste DTS er planlagt til februar 2018. Desuden inviterer stedet jævnligt til seminarer og åbne møder.

Indenfor barmhjertighed støtter man fodboldprojektet ”Show de Bola” i Brasilien, som hjælper gadebørn, og som noget helt nyt har UMO Danmark indgået et partnerskab med bl.a. UMO i Norge og Kona i Hawaii om et hospitalsskib, som skal tjene i Papa New Guinea.

– Det betyder, at vi som UMO Danmark er en del af YWAM Liberty og YWAM Ships. YWAM Liberty er navnet på det seneste skib, som indgår i YWAM Ships. YWAM Ships består af 25 større og mindre skibe. Vi vil støtte projektet økonomisk gennem indsamlinger og fundraising, i bøn og ved at udbrede kendskabet til det. Vi håber også at kunne tage ud og være med til direkte at give mennesker håb og en bedre fremtid og vil meget gerne tage frivillige fra Danmark med på sådanne rejser, siger Ulrik.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Ulrik og Nubia har været landsledere for UMO i 4 år. De har for nylig oplevet et rigtigt hår-mirakel. For et års tid siden begyndte Ulrik at miste håret pga. pletskaldethed. I februar var al hårvækst væk, og ifølge lægen ville det aldrig komme igen. Men Gud havde andre planer!
”Gud sparker døren ind”

Selv om dagen var en fejring for Sjellebro, delte Ulrik og Nubia også fra UMO København og planerne for huset Soli deo Gloria.

– Om bare én uge overtager UMO Soli deo Gloria. Det skulle ellers først have været fra næste år, men Gud sparker bare dørene ind for os – det er ikke noget, vi selv gør, fortalte parret begejstret.

På årets familielejr i Fjellerup blev der oprettet en støttegruppe, som de næste to år har forpligtet sig økonomisk til projektet. Så økonomien er stort set på plads for at kunne komme i gang med at drive café, bønnehus, DTS og meget mere ud fra det historiske hus, som Foreningen Unge Kristne købte tilbage i 70’erne.

Hold fast i Guds løfter

Solfrid Quist var skoleleder på forskellige skoler i UMO i Danmark fra 1985 til 1997 og ledte også Sjellebro i en periode. Hun var derfor godt kendt med mange af gæsterne. Til aftensamlingen talte hun ud fra Kong Davids liv om, hvordan vi kan være i forskellige faser i vore liv. At vi må holde fast i Guds løfter, tjene og søge ham, uanset om vi er i ”ubetydelige” jobs, oplever succes og popularitet, er ”i mørke huler” eller midt i opfyldelsen af Guds løfter.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Solfrid sluttede af med at opmuntre UMO, såvel som den enkelte, til at holde fast i løfterne og ikke lade modløsheden gribe os.

– Der er et behov for UMO i Danmark. UMO er salvet, og der er et kald over UMO til sammen med menighederne i landet at række ud til nationen og til Europa, sluttede den dygtige forkynder med sin charmerende norske accent.

UMO Danmark er en del af den internationale missionsorganisation Youth With A Mission (YWAM), der startede i 1960 og i dag arbejder i over 180 lande.