Frisk og nutidig popmusik

Jeg er vild med energien. Jeg er vild med lyden. Jeg kan næsten ikke holde foden eller hovedet stille. Det her er ganske enkelt god, gennemtænkt og gedigen popmusik.

MercyMe’s nye album Lifer lægger ud med et nummer, som både Jackson 5 og Maroon 5 ville være stolte af. Lækkert, sprødt og funky. Det klæder MercyMe, som på ingen måde ikke kan karakteriseres som debutanter.

Siden 1994 har de udgivet 15 albums, 2 juleplader og et greatest hits album! Men på Lifer lyder de ikke som fem midaldrende mænd midt i 40’erne. Det skulle dog lige være den erfaring, der er at spore i deres tekstunivers. Det giver en dybde, fx i sangen Even if. Hvor dilemmaet: at Gud kan, men ikke altid gør, takles lige på. “I know you’re able, and I know you can […] but even if you don’t, my hope is you alone!”

Erfaringen findes og kombineres smukt med et friskt og nutidigt udtryk. Musikalsk spænder Lifer vidt. Der er spor af country, folk, rock, R&B og funky-pop, og det virker bare helt vildt godt. Der er ingen grund til at gøre det sværere, end det er, men det at gøre det ordentligt er en større bedrift, end man lige skulle tro.

Der er mange, som prøver og fejler, men det lykkes for MercyMe på Lifer. MercyMe har i den grad formået at forny sig og sende et vellydende og interessant album på gaden. Der er perler ind imellem, og man finder dem – så er det bare at skrue op for lyden!

Lifer er muligvis årets album. Hør det før din nabo!
Torben Schmidt