Muslimsk angreb mod ’kristne’ i Finland

Den finske tv-kanal YLE viste den mistænkte terrorist, der skjuler sig i sygehussengen ved fængslingen den 22. august 2017 i Finland. (Skærkklip YLE)

Selv om en islamisk terrorist skar halsen over på en kvinde med traktater fra Jehovas Vidner, mener mange, at angrebet var rettet imod kristne.

En muslimsk terrorist råbte ”Allah er stor” og skar halsen over på en kvinde fra Jehovas Vidner på Salutorget i Åbo i Finland. Opfattede den marokkanske terrorist kvinden som en repræsentant for kristendommen?

Leo Meller fra bevægelsen Patmos sagde i radioprogrammet ”Mellem himmel og jord”, at det er meget muligt, at muslimen opfattede kvinden som en repræsentant for kristentroen. For muslimer er det nemlig ikke let at skelne mellem kristne og andre grupperinger.

Kristent land

Dette er det allerførste muslimske terrorangreb i Finland, som den 6. december fylder 100 år som selvstændig nation.
Kristendommen har en lang tradition i det finske folk. Kristendommen startede i Åbo, samme sted som terrorangrebet.
I 1150’erne tog biskop Henrik sammen med den svenske kong Erik på korstog til Finland. Målet var sandsynligvis at få Finland under svensk kirkestyre. Det endte med, at biskop Henrik blev dræbt af den finske bonde Lalli. Men kristningen var i gang.

Nu er der folk, som tror, at islam forsøger at fylde et nyt vakuum i en efterkristen tid. Islam har med bestialsk vold, som både chokerer og vækker frygt, udvalgt kvinder som hovedmål. Marokkaneren holdt en anden kvinde i håret for at skære halsen over på hende, da politiet kom. Et skud i benet standsede terroristen.

Missionsmark

Enkelte finske kristne ser historiens første islamiske terrorangreb som en åndskamp.
Dr. theol. Juha Ahvio fra Patmos skrev i sin blog, at man nu omsider må kunne se, hvilken farlig og forvildet dagdrøm det har været, når man i indvandringsdebatten har talt om, at ”missionsmarken” er kommet til Finland. Ahvio påpeger, at Merkel-Macron-linjen handler om åbne grænser. Flere i Finland spørger sig nu, om de er blevet for åbne.

– Hvor er den virkelige øvrighed, som beskytter europæiske borgere nu?
Der var kommet tips om, at terroristen i Åbo kunne være radikaliseret, men de blev ikke taget alvorligt nok.
Pastor Timo Keskitalo, som har over 30 års erfaring med dåbsoplæring af muslimer, skrev på sin blog, at indvandrere, som er blevet omvendt til kristen tro, kan være de første til at opfatte farlige signaler om radikalisering og trusler.

Terrorangreb

Fredag den 18. august 2017 gik marokkaneren hen for at bede til Allah i moskeen i Åbos Universitetsgate. Ved 16-tiden gik han på Salutorvet for at dræbe. Vidner hørte ham råbe ”Allah akbar”.
En mand forsøgte at komme kvinden fra Jehovas Vidner til undsætning, men også manden blev stukket. Flere reagerede og optog forfølgelsen, da terroristen løb gennem gaderne med kniven, der havde hvidt skaft.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Alarmen gik. Politiet fik melding om sagen 16.02 og rykkede ud. Klokken 16.05 stod terroristen med en ny kvinde, som han holdt i håret for at skære halsen over på hende. To politibetjente advarede terroristen, som ikke adlød. Så fik han et skud i benet og segnede om. Finsk politi fik ros for, at pågribelsen ikke tog mere end tre minutter. Men da var otte blevet såret, og to var dræbt.
Det blev efterhånden klart, at politiet efterforskede sagen som et terrorangreb, altså motiveret af ideologi eller religion, i dette tilfælde islam. Marokkaneren er mistænkt for to mord og otte mordforsøg.

Terroristen opgav navnet Abderrahman Mechkah (18). Det viste sig at være løgn. Finsk politi fandt ud af, at terroristens virkelige navn er Abderrahman Bouanane (22). Han havde fået afslag på sin asylansøgning.

Sidste år kom 32.500 asylansøgere til Finland. Flere af dem menes at være gået under jorden, fordi de ikke har fået godkendt deres asylansøgning. Der har været forslag om at gøre det kriminelt at hjælpe asylansøgere, der opholder sig ulovligt i landet.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Terror-beskyttelse

Finsk politi har også taget til genmæle ved at opstille store betonklodser ved stoppesteder og busholdepladser. Dette er en velkendt metode i Israel, som benyttes for at hindre muslimske terrorister i at køre mod busholdepladser for at få ram på flest mulig jøder. I Finland har man også talt om at forbyde tunge køretøjer i byernes centrale gader.

Finlands præsident Sauli Niinistö har udtalt, at han overfor tre regeringer har talt for at ændre loven, så det bliver muligt at overvåge internetforbindelser og telefoner. Socialisterne, som har været skeptiske, er nu mere åbne her op til præsidentvalget i begyndelsen af næste år. En ny lov vil kræve et stort flertal, fordi grundloven sandsynligvis må ændres. Men det ser ud til, at der bliver et flertal.

Israel kondolerede

Efter at sabbaten var ovre, sendte Israels regering søndag sine kondolencer til Finland.
En svensk analytiker sagde i en udsendelse på kanal Yle, at knivterror ikke er noget nyt, og at Israel er offer for netop denne type terror. Israelerne selv siger, at de har vært udsat for terror i 120 år. I Hebron findes et museum over Hebron-massakren fra 1929, hvor muslimer gik til angreb mod den jødiske befolkning med økser og knive.

”Europa er tabt!”

Barcelonas chefrabbiner Meir Bar-Hen råder jøderne til at rejse til Israel. Udtalelsen kom, efter at 15 personer blev dræbt i det muslimske terrorangreb i Spanien.
– Jeg siger til min menighed, at de ikke skal tro, at vi er her for at blive. Jeg opmuntrer dem til at købe ejendom i Israel. Dette sted er tabt. Gør ikke samme fejl som jøderne fra Algeriet eller Venezuela. Det er bedre komme væk tidligt end sent. Europa er tabt, sagde Ben-Hen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Journalist Giulio Meotti fra Italien skriver i en artikel i Arutz7, at den jødiske hovedbeklædning, kippaen, nu forsvinder i store dele af Europa. Han er forfatter til bogen ”A New Shoah” (Et nyt holocaust).

– Jøder er som kanariefugle i minerne. Når de falder til jorden, er det bedst, at alle sørger for at komme op til overfladen.
Han mener, at det vil være godt for Israel, om store grupper europæiske jøder emigrerer, lige som da de sovjetiske, etiopiske og arabiske jøder kom til Israel.
– Men hvad vil der ske med Europa, friheden, tolerancen, den intellektuelle elite og den kulturelle rigdom, hvis jøderne igen rejser?
– Vi står ved afgrundens rand, skrev Meotti.