Jacob Viftrup afløser Jørgen Mortensen i Københavns Frikirke

Jacob Viftrup fra Kirke-i-byen i Kolding, bliver ny ledende præst i Københavns Frikirke fra august 2018.

Her kommer han til at afløse en af Apostolsk Kirkes ”tunge drenge”, Jørgen Mortensen.

Københavns Frikirke på Filippavej har i længere tid arbejdet med at finde en ny ledende præst, da Jørgen Mortensen fylder 67 år i april 2019 og går på pension.

Jacob Viftrup er selv præst i den apostolske menighed i Kolding, og han er desuden leder af Apostolsk Netværk, som er kirkens fællesorgan, der bl.a. arrangerer den årlige sommercamp i Kolding.

I forbindelse med de supervisor-samtaler, som Viftrup og Mortensen har haft med den københavnske frikirkes ledelse, kom der et ønske frem om, at Jacob Viftrup kunne blive kirkens nye præst.

Hjerte for København

I efteråret 2016 mødtes Jeanett og Jacob Viftrup med Jørgen Mortensen ”for at tale om deres hjerte for København”, som det hedder i pressemeddelelsen.

Det skete efter aftale med Kolding-menighedens ledende præst Jesper Kure og Kirke-i-byens lederråd. Her ser man Kirke-i-byen som et “ressourcecenter” for landet, “et apostolsk hus”, der sender tjenester ud.

Apostolsk Kirkes tjenesteteam har også fulgt processen og bakker fuldt op, ligesom Kirke-i-byens supervisor Johannes Hansen har været inddraget med vejledning og sparring undervejs.
Ledelsen i Københavns Frikirke og Jeanett, Jacob og Jesper – har mødtes regelmæssigt siden marts måned 2017.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Jesper Kure blev konstitueret som supervisor i den forbindelse.

Jeanett og familien med

Jacob ansættes som ledende præst pr. 1. august 2018 på fuld tid. Jeanett ansættes i et flexjob på 8 timer ugentligt i forbindelse med administrationen og for at skabe et sted for frivillige og ansatte i løbet af ugen.

Familien flytter til København i sommeren 2018, men holder også en kortere orlov hen over sommerferien. Jacob indsættes som præst i august måned 2018.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Allerede fra januar 2018 vil Jacob komme en søndag om måneden og prædike på en gudstjeneste, samt invitere til “dna møder” – for at gå i en dialog med ledere, medarbejdere og kirke.

Det er tanken, at der skal være stærke relationer mellem Københavns Frikirke og Kirke-i-byen, specielt mellem lederne, som vil ”prædike i hinandens kirker, deltage i hinandens lederskaber, tjene hinandens kirker med forskellige ressourcer, både fra kirkerne og gæstetalere m.v.”

Jørgen Mortensen fortsætter som præst, under Jacobs ledelse fra august 2018, og går ned på 75 % ansættelse frem til 1. april 2019, hvor han bliver 67 år og går på pension.