Bibelselskabets internationale chef 50 år

Synne Garff i flygtningelejren Nakivale i Uganda, hvor bibelsk sjælesorg giver livsmodet tilbage til traumatiserede. Foto: Les Kaner.

Bibelsk sjælesorg kan noget, også i verdens brændpunkter, understreger Synne Garff.

Forfatter og international chef i Det Danske Bibelselskab Synne Garff fyldte 50 år den 17. oktober.

Synne Garff fortæller historier, der flytter mennesker. Hun har hele verden som sin arbejdsplads – og Bibelen er med i kufferten.

”Jeg er ikke skrivebordsteolog, jeg er praktiker. Jeg rejser rundt i verden som international chef for Bibelselskabet og oplever, hvordan mennesker genvinder livsmodet. Og der er masser af opstandelsesfortællinger derude, hvor døden lusker omkring for at få det sidste ord,” siger Synne Garff.

Bibelsk sjælesorg

”Derude” er blandt fordrevne, syge og udstødte i verdens baggårde og flygtningelejre. Her finder man ofte Synne Garff, som er ansvarlig for alle Bibelselskabets indsamlingsaktiviteter.
Her har hun selv oplevet, at metoden ”Bibelsk Sjælesorg” med Bibelens egne fortællinger har hjulpet traumatiserede mennesker fra forstening til livsmod. Derfor har hun også brugt tid på at udbrede konceptet i Danmark.

”Bibelsk sjælesorg, du. Det kan noget,” siger Synne Garff, der er tidligere studievært på både DR og TV2.

Bibelen til de mindste

I 2007 udgav Bibelselskabet Synne Garffs bud på 50 af de vigtigste bibelske fortællinger genfortalt for de 3-6 årige.

Man skal formidle Bibelen til små børn og også de mere kradse fortællinger, mener hun. Siden er ”De Mindstes Bibel” blevet en moderne klassiker med over 100.000 solgte eksemplarer. Det modtog forfatteren da også Bibelselskabets Pris 2011 for.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Synne Garff blev cand.phil. i italiensk 1995, men blev efter teologiske tillægseksaminer i 2016 indsat som ulønnet hjælpepræst i Ballum-Skast-Randerup-Hjerpsted pastorat i Ribe Stift, hvor hun stadig holder en håndfuld gudstjenester om året.

Forfatter med Bibelen som inspiration

Synne Garff har skrevet og redigeret mere end 20 bøger, som spænder fra krimier til børnebøger og bibelgenfortællinger. Hun debuterede i 2001 med ungdomsromanen Græskarbanden.

Hun har i årenes løb været debattør, kommunikationsrådgiver, sportsjournalist, tv-vært og stået i bibelsk baseret hjælpearbejde.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Hele vejen har Bibelens for-tællinger været med som spejl, kilde og inspiration. Det handler om at fortælle de historier, der flytter mennesker.

Synne Garff bor i Hellerup og er gift med Kierkegaard-forsker og forfatter Joakim Garff. Sammen har de fire sønner i alderen 16-27 år.