Norsk evangelist tæt på skyderierne

Rune Edvardsen, der er leder af Troens Bevis Verdens Evangelisering i Sarons Dal, spiste middag på Mandalay Hotel i Las Vegas sidste søndag.

Rune Edvardsen, hans hustru Sølvi og moderen Kari Edvardsen, spiste middag på Mandalay Hotel, hvorfra Stephen Paddock senere samme aften skød mod koncertdeltagerne.

”Kari, Sølvi og jeg er lige i nærheden af skyderiet”, skrev Edvardsen på sin Facebook-side mandag formiddag.

Rune Edvardsen fortæller, at han sammen med Kari og Sølvi spiste middag på Mandalay hotel søndag aften. Det var fra dette hotels 32. etage, at gerningsmanden senere samme aften angreb koncertgængerne på gaden overfor.

Panik på hotellet

Rune Edvardsen fortæller, at han og de to kvinder havde passeret mange koncertdeltagere på vejen. Efter måltidet på Mandalay Hotel var de gået tilbage til deres eget hotel kun 150 meter derfra.
”Da jeg opdagede nyheden om skyderi i Las Vegas, forsøgte jeg gå ned og se på udenfor. Men da jeg kom ind i elevatoren, var folk i panik og råbte, at gerningsmanden var kommet ind i vores hotel. Så vendte jeg tilbage til værelset og har siden været der og set på nyhederne. Tragisk, hvad der er sket”, skriver han.

”Vi føler os rimelig trygge på værelserne. Nu er det sent og hele området er lukket af og vi håber at kunne rejse til LA i morgen tidlig”, slutter Rune Edvardsens Facebook-indlæg.

Senere, klokken 9.50 mandag morgen (00.50 lokal tid), fortalte Rune Edvardsen til avisen Dagen.no: ”Vældig stille her nu. Tror de fleste af gæsterne opholder sig på værelserne.” Rune Edvardsen oplyser, at der ikke kom nogen information fra hotellet under episoden.

Troens Bevis er kendt for deres store evangelisationskampagner, støtte til lokale evangelister mange steder i verden samt det årlige sommerstævne i Sarons Dal i Norge.