IPSICC

Småt med sympati for sultestrejkende

Det er lykkedes de sultestrejkende at komme i medierne (som her i TV Midt-Vest) – men på grund af talsmandens kriminelle fortid har det været nemt at afvise deres sag.

28 afviste asylansøgere indledte 11. oktober sultestrejke på Kærshovedgård ved Ikast.

28 afviste asylansøgere og udlændinge på tålt ophold indledte den 11. oktober en sultestrejke på udrejsecentret Kærshovedgård ved Ikast.

Det skete bl.a. i protest mod forholdene på udrejsecentret.

Men intet tyder på, at sultestrejken kaster den store sympati af sig hos danskerne.

På de sociale medier er sultestrejken blevet diskuteret livligt, og langt de fleste har forholdt sig kritisk til den. Bl.a. Peter Seier Christensen, folketingskandidat for Nye Borgerlige, der skrev i et opslag på Facebook: ”Øøh, hvad så med at rejse hjem? I er blevet vurderet til ikke at være flygtninge”.

På Radio24syv var Liberal Alliances udlændingeordfører Laura Lindahl i studiet og var også kritisk overfor sultestrejken. Bagefter kunne lytterne sende sms-beskeder ind og tilkendegive deres holdning, og ifølge studieværten var der ikke indkommet én eneste sms, der bakkede de sultestrejkende op.

Kritisk sognepræst

I medierne, bl.a. i TV MidtVest, har man kunnet se de sultestrejkende med bannere, hvor der bl.a. stod ”Giv os en chance. Giv os et liv”.

Talsmanden, Taleb Said Morad Ansari, sagde bl.a.:
”Vi har det ikke så godt her. Vi vil gerne have et liv, et almindeligt liv – og det har vi så skrevet på vores skilte”.

Det har imidlertid vist sig, at Taleb Said Morad Ansari er en dybt kriminel iraker, der fik en udvisningsdom tilbage i 2002.

Dette forhold er årsagen til, at en midtjysk sognepræst, der sidste år i et åbent brev til udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg kritiserede ”de umenneskelige forhold” på Kærshovedgård, heller ikke kan mobilisere den store sympati for sultestrejken.

– De har valgt den forkerte talsmand, siger sognepræsten, der kun kender til sultestrejken fra medierne og derfor vil være anonym.

Han siger dog til Udfordringen, at han står ved sin kritik af forholdene på udvisningscentret og står ved sine udtalelser sidste år til TV MidtVest, hvor han sagde:
”De afviste asylansøgere kæmper hver dag for at bevare livsmodet. De hænger med det yderste af fingerspidserne i kanten, og som jeg oplever det, er de indkvarteret på et udmattelsescenter og ikke et udrejsecenter. Mennesker, der ikke har noget håb, og ikke kan gøre noget for at ændre deres egen situation, går simpelthen i stykker”.

I skrivende stund (torsdag) opretholder nogle af de 28 udlændinge fortsat sultestrejken på Kærshovedgård.