Cykelværksted fik Stjerneprisen

På FIX A BIKE i Allerød har man i løbet af to år skaffet 160 brugte cykler til flygtninge og asylansøgere, som også kan få hjælp til at reparere deres egne cykler. Cykelværkstedet modtog Stjerneprisen, som består af to afrikanske kurve med lækkerier samt 400 flersprogede visitkort på Tværkulturelt Centers inspirationskonference sidste weekend.

Cykelværkstedet FIX A BIKE i Indre Missions Menighedshus i Allerød har modtaget Tværkulturelt Centers aktivitetspris Stjernestunder 2017.

Stella og Lars Meldgaard fra Menighedshuset fik overrakt prisen i Fredens Kirke i København sammen med nogle af de faste frivillige, hvoraf flere er flygtninge fra Syrien og Eritrea.
I FIX A BIKE kan flygtninge og asylansøgere få en billig cykel. For flygtninge med opholdstilladelse koster en cykel 50 kr. Asylansøgere og børn under 15 år kan få en gratis cykel.

Stjerneprisen er en anerkendelse af det åbne og inkluderende arbejds­fælles­skab i FIX A BIKE, hvor flygtninge både kan få hjælp til at reparere deres egne cykler og bruge deres færdigheder til at hjælpe andre. Der er kaffe på kanden, hjertevarme og godt humør, når værkstedet har åbent to timer hver lørdag.

– Flygtningene er simpelt hen så glade, når de får en cykel, siger folkeskolelærer Stella Meldgaard. Stella og Lars Meldgaard er initiativtagere til flere tilbud til flygtninge og asylansøgere ud fra Menighedshuset, der ligger få kilometer fra to asylcentre.

Cykelværkstedet har også været med til at skabe goodwill i byen over for flygtninge og nedbryde fordomme. I dag står der stor respekt om det kirkelige initiativ, og det strømmer ind med brugte cykler, værktøj og reservedele. For i Menighedshusets baghave kan alle være med til at gøre en forskel for flygtninge i lokalområdet. Det giver glæde og fællesskab på tværs, fortæller Stella Meldgaard.