Kristen kandidat blev igen snydt for borgmesterposten

Kristian Andersen er forstander på efterskolen Solgården.

Efterskoleforstander Kristian Andersen fik et kanonvalg i Ringkøbing-Skjern kommune. Kristendemokraterne gik frem fra tre til seks mandater.

Alligevel blev Kristian Andersen snydt for den borgmesterpost, som hans parti havde aftalt med Socialdemokraterne og SF.

Dagen efter fik han i en direkte tv udsendelse at vide, at Venstre havde fået Socialdemokraterne med på en aftale om Hans Østergaard (V) som borgmester.

Allerede ved sidste valg havde KD udsigt til at få borgmesterposten. Men det lykkedes den siddende Venstre-borgmester Iver Enevoldsen at udmanøvrere KD og få endnu en periode. Men efter 8 år på posten – og 8 år forud i Holmsland kommune – var det endelig farvel til en venstre-borgmester. Det var både Socialdemokraterne, SF og KD enige om. De havde en aftale. Men Venstre kom imellem.

Føler du dig kuppet af Socialdemokratiet? spurgte TV-Midtvest, efter at nyheden slap ud.

– Ja, det gør jeg. Vi havde en aftale om at mødes i aften, og jeg har ikke fået et afbud eller noget. De er blevet væk. Jeg er overrasket over, at man ikke kan holde en aftale med hinanden. Der var ikke noget, de ikke kunne få i en fælles konstituering med os, som de har fået nu, så jeg forstår det slet ikke, siger Kristian Andersen.

Også SF er vrede på socialdemokraterne i Ringkøbing-Skjern.

– Jeg føler mig røvrendt, og jeg er dybt skuffet og vred. Vi havde en aftale om at mødes i en 16 mand stor gruppe uden om Venstre, siger Pia Vestergaard, SF.
Socialdemokraternes leder begrunder nu kuppet med, at KD-lederen ikke som borgmester ville vie homofile. Det kunne kommunens giftefoged dog tage sig af.


Artiklen fortsætter efter annoncen: