Fire præster skal både tjene i kirken og i byrådet efter valget

Rasmus Elkjær Larsen (K) mener, at kristne skal blande sig orde i den offentlige debat.

Fire præster, hhv. Venstrekandidaterne Jørgen Pontoppidan og Peter Hjort Fredensborg, Socialdemokraten Jens Backer Mogensen og den Konservative Rasmus Elkjær Larsen, skal kombinere præstegerningen med arbejdet i byrådet.

Peter Hjort Fredensborg fra Grene Sogn i Billund fortæller til Kristeligt Dagblad, at han prøver at holde politik og præstegerning adskilt. Samtidig giver præstegerningen et stort indblik i andres liv i mange situationer. ”Det giver ofte en øjenåbner, som jeg kan drage nytte af”, siger han. Provst Jørgen Pontoppidan fra Hobro-Mariager provsti er helt enig med ham. Han har selv siddet i byråd i 20 år – og det har aldrig ført til kritik, at han både er politiker og præst.

Sognepræst Jens Backer Mogensen fra Middelfart er nu genvalgt til sin tredje periode i byrådet. Han understreger, at han holder sine valgplakater på afstand af kirken – og ikke prædiker politik. ”Politiske præster irriterer kirkegængerne”, siger han. Samtidig oplever han, at folk i byrådet accepterer de erfaringer, han kommer med som præst. Disse erfaringer gør nemlig, at han ofte ser sagerne fra en anden synsvinkel og tager det etiske perspektiv med.

Rasmus Elkjær Larsen fra Aabenraa, der er præst i Missionsforbundet, skal i byrådet for første gang. Han vil kæmpe for, at kristne ikke bliver kriminaliseret i demokratiets navn, men derimod tager del i den offentlige debat. ”Vi skal turde tro på, at vi er jordens salt”, understreger han overfor KD.