Stærkt Comeback

Det er over ti år siden, at bandet Stavesacre sidst gav lyd fra sig i form af albummet ’How to Live With a Curse’. Nu vender de stærkt tilbage med deres crowdfundede comeback med titlen ’MCMXCV’.

Jeg har længe været kæmpe fan af Mark Salomons arbejde inden for den kristne musikscene. Hans karakteristiske vokal er altid genkendelig, lige fra hardcore/thrash bandet The Crucified til det mere spøjse goth-rock/post-punkband Neon Horse.

Hvor nogen bands har det med at være faldet lidt af på den, når de udgiver et comeback album, så må dette album siges at være en fantastisk undtagelse. Salomon lyder flere gange, som om han presser sin vokal til toner, han ikke engang kom tæt på i sine yngre dage. Dette gør virkeligt albummet til en større og mere rammende oplevelse, end det ville have været under så mange andre bands. Specielt i nummeret ’The Tower’ skinner vokalen virkelig, så man næsten tror, stemmen er ved at knække over til tider, men dog gør den det aldrig. Som jeg fortolker dette nummer, virker det til at være en stærk kritik af mange moderne kristnes tendenser til at lukke sig inde i deres eget lille trossamfund uden at tage hensyn til verden udenfor.

Hele albummet deler lidt følelsen af at være en samling af ærlige observationer og frustrationer fra en mand, som er vokset op i det moderne kristne samfund og musikscene. Rent musikalsk er der ikke rigtig noget, som jeg ærligt kan sætte en finger på. Lige fra nummeret ’Mr. Larkspur’, som på allerbedste måde lugter langt væk af en form for alternativ hård rock, som jeg troede var død i 90’erne, til den mere emotionelle og sårbare optræden på ’Breathe Me’, så skinner hele bandet, som de gjorde på deres forrige albums for over et årti siden.
Stavesacre har i sandhed leveret et comebackalbum, som ingen burde misse.
Joey Lønsmann Jensen