Guldgrube om liv og tro i film

Denne perle af en bog forbinder smukt og poetisk højtider, tro, film og litteratur med det formål at indbyde til bibelstudium, samtale og refleksion på en spændende og kreativ måde. Følg forfatterens brugsanvisning og bliv beriget af det inspirerende oplæg.

Snup en strøtanke!

Årets højtider er ledsaget af fortælling, tolkning, strøtanker, bibelvers samt spørgsmål til samtale og overvejelse. Filmenes visuelle element viser, hvad ord ikke altid formår og bidrager dermed til at læseren tænker over store emner og selv får strøtanker med forfatterens opfordring: ”Snup en strøtanke og overvej den nærmere”.

Julenat starter med englens ord: ”Frygt ikke! Se, jeg forkynder jer en stor glæde, …” og indvarsler Guds lys i skikkelse af Jesus, kærlighedens og skabelsens lys. Det knyttes sammen med Guds lys i Den aronitiske velsignelse. Film til dette afsnit er fx ”The Tree of life” af Terrence Malick om altings begyndelse og ”Melancholia” af Lars von Trier om altings ende.

Kærlighed og Ånd

Flere film og citater belyser den evige og grænseoverskridende kærlighed, men er der alligevel grænser for kærligheden? Bliv inspireret af Martin Scorseses film ”The last temptation of Christ”, Salme 22:2-9 og franske ”Amour”. Kunne Jesus have valgt en anden vej? Overvej det at dø for sin tro, at give sit liv for andre og kærlighed i hverdagen. Her er stof til timevis af gode samtaler!

Først når jul og påske bliver åndelige og dermed virkelig virkelighed, bliver det pinse med opstandelse. ”Når Ordet går i kødet på os og ved Åndens hjælp vækkes og vækker os af døde….Så kan drømme blive til virkelighed. Også dem vi slet ikke af os selv turde drømme” fulgt op af Joel 3:1-2, Johs.ev. 14:25-31 og DDS 289. Et af bogens spørgsmål er: ”Man taler om den første pinsedag i Jerusalem som kirkens fødselsdag. Hvordan forstår du det?”

Temaet i ”Herrens år” er, at alting har sin tid og ”Klokken slår, tiden går …” (DDS 399). Forfatteren italesætter også, hvem vi kan spejle os i: Os selv? Eller hvem anden? Filmen ”All or Nothing” af Mike Leigh skal ses i sin helhed for at forstå og værdsætte budskabet: Kærligheden er alt – ellers er der intet. Og så opfordres læseren til at identificere sig med Jesus i dåben: ”Denne er min Søn, den elskede…”.

Bogen er en guldgrube til samtaler om menneskeliv og kristendom.

Gudmund Rask Pedersen
Sådan set – En samtalebog om film, kristendom og menneskeliv
106 sider • 99 kr.
Forlag: Eksistensen


Artiklen fortsætter efter annoncen: