Kan jeg undgå mere sygdom?

Hvis du sørger for at fylde din hverdag og dit liv med mennesker, der gør dig glad og giver dig glæde og får dig til at grine – det også med til at give dig energi og styrke.

Hej Suh.
Jeg har simpelthen været så hårdt ramt af sygdom de sidste mange måneder.
Så vil lige høre om der er nogle psykiske forbehold, jeg bør tage for at blive styrket i mit immunforsvar?
Hilsen Signe

Kære Signe
Psyke og krop hænger nøje sammen, så når du gerne vil booste dit immunforsvar, så vær opmærksom på at få reduceret så mange psykiske stres-faktorer omkring dig som muligt.

Jo mindre stresset og bekymret du er, jo stærkere bliver du også fysisk. Det kan selvfølgelig være svært bare at holde op med at bekymre sig, men måske er der nogle ting, du kan overlade til andre – eller blot give dig selv lov til at give slip på?

Udskyde til en anden gang? Ikke behøve at tage dig af lige nu? Hvis du samtidig sørger for at fylde din hverdag og dit liv med mennesker og ting, der gør dig glad og taknemmelig – giver dig glæde og får dig til at grine – så er det også med til at give dig energi og styrke.

Man har også fundet frem til, at kærlighed og affektion fra andre tilsyneladende styrker immunforsvaret – så opsøg ekstra meget kys og kram og kærlighed fra dem, du holder af.

Hvis du fokuserer på disse ting samtidig med gode søvnvaner, sund kost, lidt motion, vitamin-tilskud og for alt i verden en god hånd-hygiejne – så burde du snart komme i lidt bedre immunforsvars-form.
Hilsen Suh