Min kollega lægger an på mig

Hvis din kollega f.eks. begynder at snakke med dig om emner, der har nogle seksuelle undertoner, så glid af på det og skift emne.

Kære Suh.
Jeg er har en kollega, som tydeligvis flirter med mig.

I starten var jeg smigret af det, men nu synes jeg det er blevet belastende. Han ved godt, jeg er gift, hvilket han i øvrigt også selv er, men det betyder vist ikke noget for ham.

Jeg ved godt, at jeg bare skal sige mere klart fra overfor ham, men af en eller anden grund er det faktisk svært for mig, og han forstår tilsyneladende slet ikke mine ”hints”.

Jeg er ikke på nogen måde interesseret i at have en affære, men jeg vil hade, hvis det ender med at give dårlig stemning på arbejdet, da vi ikke rigtig kan undgå hinanden til daglig.
Anonym

Kære Anonym.
Der er ikke noget at sige til, at du i begyndelsen blev smigret af, at din kollega flirtede med dig, for det er altid dejligt at mærke, at andre synes, man er interessant og attraktiv.

Af samme grund kan det være svært at få sagt fra overfor det, og i stedet er du måske kommet til at spille lidt med på det, netop fordi du har fundet meget bekræftelse i det.

Men heldigvis er du godt gift og har ikke intentioner om at have en affære med pågældende kollega, og problemet melder sig så nu: Hvordan få stoppet det spil, der er opstået mellem jer? Egentlig er det meget enkelt, for du skal, som du selv er inde på, simpelthen i gang med at deeskalere, det der foregår imellem jer.

Hvis du gerne vil undgå ”den der snak”, som du frygter vil gøre tingene akavede mellem jer, så kan du gøre det i praksis ved at sende klare signaler med det du siger, og med det du gør – og med det du IKKE siger og IKKE gør.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Hvis din kollega f.eks. begynder at snakke med dig om emner, der har nogle seksuelle undertoner, så glid af på det og skift emne. Stiller/sætter han sig lidt for tæt på dig, så ryk diskret væk fra ham – hver gang. Hold jeres samtaleemner på et neutralt og overfladisk niveau, for selv om samtaler ikke har et seksuelt eller fysisk intimt indhold, så kan det rykke på nogle grænser mellem mand og kvinde, hvis man deler meget private ting eller intense følelsesmæssige oplevelser.

Du kan også prøve at være opmærksom på at holde dig lidt i nærheden af andre kollegaer, således, at muligheden for at være meget private ikke opstår i så høj grad.

På denne måde får din kollega helt sikkert efterhånden en oplevelse af at blive afvist, men kan uden at tabe alt for meget ansigt selv begynde at trække sig, og på den måde kan en akavet situation evt. undgås.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Bliver han mod forventning ved med at lægge an på dig uden at forstå dine nu mere tydelige signaler, ja, så kan det blive nødvendigt at tage en snak med ham. Det behøver ikke at blive meget dramatisk, fortæl ham blot, at du har været smigret af hans opmærksomhed (hvilket jo er sandheden), men at du værdsætter og respekterer dig ægteskab og derfor gerne vil have, at I blot kan omgås hinanden som kollegaer.

Denne direkte besked bør din kollega forstå og respektere, og hvis det stadig kniber, så udviser han ærlig talt en disrespektfuld adfærd, som er bekymrende, og så vil jeg mene, at en lidt mere firkantet samtale bør finde sted.

Men mon så ikke også du til den tid er mere parat til at tage den?
Hilsen Suh