IS erklærer krig mod Hamas efter Trumps Jerusalem-udspil

I en ny video opfordrer terrorgruppen Islamisk Stat sine tilhængere til at angribe den palæstinensiske terrorgruppe Hamas. Det sker i forlængelse af Trumps anerkendelse af Jerusalem som Israels hovedstad.

I videoen henrettes en mand, som anklages for at have samarbejdet med Hamas’ militære fløj. Kommentaren opfordrer til at bekæmpe Hamas med alle militære midler, bl.a. ved at bombe deres ejendomme og tilflugtssteder, som ifølge IS er ”tyrranniets søjler, som holder dets trone oppe”.

IS’ krigserklæring skyldes, at Hamas har kæmpet mod IS i Gaza, og at Hamas ikke har hindret USA i at anerkende Jerusalem som Israels hovedstad. Videoen indeholder et klip af Trumps erklæring fra december.

Iagttagere frygter nu, at IS vil forsøge at foretage flere angreb i Israel i håbet om, at Israel vil ramme Hamas gennem gengældelsesoperationer imod Gaza.