Tilbage igen efter total opløsning

Claus Søndergaard har skrevet bogen ”Tro, stress og depression – i verdens lykkeligste land”.

Claus Søndergaard gik ned med stress og depression og endte i total opløsning. Men tro, psykologi og den nære familie hjalp ham på fode igen. Det fortæller han om den 22. februar kl. 19.30 i Saralystkirken, Kirke- og Kulturcenter i Højbjerg.

Denne torsdag aften fortæller Claus Søndergaard om nedturen og det vendepunkt, der blev hans redning. Foredraget i Saralystkirken bygger på hans nyudkomne bog: ”Tro, stress og depression – i verdens lykkeligste land”.

Nedturen

Det hele starter med, at Claus Søndergaard begynder på et nyt arbejde med iværksættelse og opstart af den socialpædagogiske institution ”Den Sikrede Institution Kompasset” i Region Nordjylland.
Claus begynder som afdelingsleder med store ambitioner og gåpåmod, men oplever i arbejdet med svært kriminelle børn og unge en voldsom nedtur, der starter med stress, depression og selvmedicinering.
Der går lang tid hvor Claus hverken kan eller vil indse, at han er syg. Det ender med et voldsomt kollaps, som han intet selv husker fra.

Hjælp gennem tro og ro

Claus bliver indlagt på en psykiatrisk afdeling, og fra da af starter rejsen tilbage til livet. Han får hjælp af sin leder og en psykolog, af venner og familie. Desuden henter han hjælp i sin tro og i forskellige teknikker til at finde ro.

Foredraget i Saralystkirken i Højbjerg koster 50 kr.
Inden foredraget kan der købes middag i KulturCaféen for 35 kr. Man kan bestille bord på kulturcafe@saralystkirken.dk oplyser kirkens præst, John Lorenzen.