Hjælp rohingyaer i Bangladesh

Rohingyarne er blevet fordrevet fra Myamar (Burma), bl.a. fordi de er muslimer i modsætning til landets buddhister.

Mission Øst opfordrer alle kirker til at benytte fastetiden frem til påske til at støtte sundhedscentre og sundhedsteams og redde tusindvis af menneskeliv i de overfyldte flygtningelejre i Bangladesh.

Næsten 700.000 rohingyaer er flygtet fra Myanmar til Bangladesh, og lige nu opholder de sig i overfyldte flygtningelejre, hvor en kolera-epidemi truer.

Samtidig truer den årlige monsun-regn med at skabe voldsomme oversvømmelser.

Mission Øst forebygger smitte og livstruende sygdomme gennem samarbejdspartnere, der opretter sundhedsklinikker, laver vaccinationsprogrammer og oplærer rohingya-flygtninge i at oplyse om hygiejne blandt lejrens beboere. Samtidig uddeler de frivillige sæbe og midler mod diarré.

– Sæbe og medicin redder liv. Med bare få kroner kan vi give mange familier medicin. Èn kirkeindsamling kan redde hundrede mennesker, skriver generalsekretær Kim Hartzner i en appel til kirkerne.

Fasten varer ifølge kirkeåret fra askeonsdag før Fastelavn til Påskelørdag. Mission Øst samarbejder med organisationen Medical Teams International, der driver flere sundhedscentre i flygtningelejrene i Cox’s Bazar i Bangladesh.