Kinas borgere får ’sociale point’

– Truslen mod kristne i Kina er øget, vurderer Jim Denison.

– I januar ødelagde regeringen en kinesisk megakirke. I februar indførte regeringen nye regler om kontrol af alle former for religiøs aktivitet inklusive det, der foregår i private hjem, skriver tænketanken Denison Forum.

Også det at kalde sig præst, udgive religøst materiale eller studere teologi skal nu registreres.
Kommunistpartiet vil overvåge alle borgere og føre kontrol med både virksomheder og embedsmænd.

Alle skal vurderes

Målet er, at hver eneste kinesisk borger får en Social Credit Score, en elektronisk fil med data fra både offentlige og private kilder. Dermed vil man sikre den rette adfærd i alle forhold lige fra energiforbrug til generel lydighed mod kommunistpartiet.

Folk med en høj score vil blive belønnet med kortere ventetid på hospitaler, billigere offentlig transport og gratis fitnesstilbud.

Folk med lav score vil derimod kunne opleve restriktioner blandt andet mht. job, lånemuligheder, transport og mulighed for skolevalg for deres børn.

Flere provinser er begyndt at bruge TV og LED-skærme på offentlige steder for at udstille folk med lav score i en salgs ”offentlig gabestok”.

”Det er let at forestille sig virkningen af et sådant totalitært system for kristne, som vælger Kristus frem for kommunismen. Nu hvor præsident Xi har sikret sig diktatorisk magt uden at skulle stå til ansvar for nogen, vil truslen mod de troende i Kina sandsynligvis øges”, vurderer Jim Denison.