Hædret af kolleger

Vivi Engholdt Hansen modtog Dansk Kristelig Sygeplejeforenings Omsorgspris 2018.

Vivi Engholt Hansen

– Det er vigtigt for mig at se det enkelte menneske som unikt og holde fast ved, at ethvert menneske har værdi. Dette er for mig kernen i kristendommen, siger Vivi Engholdt Hansen, som modtog Dansk Kristelig Sygeplejeforenings Omsorgspris 2018 den 6. april.

”Du kan godt sætte dig ned og snakke lidt med ham. I hvert fald holde hans cigaret.” Med den besked blev Vivi Engholt Hansen som teenager sendt over til naboens søn, som var blevet lam efter et styrt fra taget. ”Måske var det begyndelsen til at blive sygeplejerske”, fortæller den nu 62-årige Vivi Engholt Hansen.
Hun tog sin uddannelse fra Aarhus Kommunehospital i 1979. Siden har hun været ansat i Aarhus, Nigeria, Haderslev, Kolding og Nordjylland, inden hun landede på neurologisk afdeling, Ålborg Universitetshospital Nord, hvor hun har været ansat de sidste 12 år.
Det er kollegerne herfra, der har indstillet Vivi til prisen. I deres begrundelse skriver de bl.a.: ”Vivi er et vidunderligt menneske med empati i blodet og smil på læben. Hun ser hele vejen rundt om patienten. Hendes omsorg for patienterne er en inspiration for os alle. Hun kan fortælle historier fra et langt, sygeplejefagligt arbejdsliv, som forbløffer og betager os. Hun er god til at hygge om os kolleger og få os til at grine højt. Hun kan skrive en sang med rim og versefødder, som altid rammer plet. Vivis kristne tro og menneskesyn ligger til grund for hendes etiske og moralske sygepleje.”
Juryen lagde vægt på, at det er en samlet afdeling, der står bag nomineringen. Prisoverrækkelsen fandt sted ved en temaeftermiddag på Diakonhøjskolen i Aarhus den 6. april, hvor både kolleger og familiemedlemmer dukkede op. Vivi er gift med Ole Steen Hansen, som er præst i Åbybro. Parret har fem børn og 11 børnebørn.
Det er fjerde gang, DKS uddeler Omsorgsprisen. Den tildeles en sygeplejefaglig person, der ses som rollemodel for værdig pleje med høj faglighed og fokus på medmenneskelighed og nærvær. Prisen består af 2000 kr., en buket, et diplom og en sygepleje-statuette.