Min mands firmafester gør mig jaloux

Måske har du brug for at blive bekræftet i, at din mand elsker dig? Eller måske skal du bare vide, hvem hans kolleger er?

Kære Suh
Jeg håber, du kan hjælpe mig med et problem. Sagen er den, at min mand er et meget socialt menneske, og han arbejder i et firma, hvor de holder mange fester/sammenkomster. Det er selvfølgelig dejligt, at de har et godt fællesskab, for det giver et godt arbejdsmiljø, og min mand er da også meget glad for sit arbejde.

Alt det forstår jeg godt, men det er lidt svært for mig, at han så ofte er sammen med nogle mennesker, som jeg ikke (i hvert fald meget lidt) kender, og at han har det så sjovt og godt med dem. Jeg bliver jaloux og føler mig udenfor, og når han skal af sted, så bliver jeg ked af det og i negativt humør. Jeg synes ikke, jeg hverken kan eller vil forbyde ham at tage af sted, men jeg ville sådan ønske, at det ikke var så tit.
På forhånd tak.
Hustruen

Kære Hustru
Den situation, som du beskriver, er bestemt et problem, som du og din mand må løse sammen – for det er ikke kun et problem for dig, det er også et problem for din mand, for det piner dig – og du er hans kone!

Først og fremmest må du overveje: Er din mand klar over, hvad det gør ved dig? Mænd er ikke tankelæsere, så med mindre du fortæller ham, hvordan du har det med hans megen omgang med kollegaerne, så er det ikke sikkert, at han har nogen anelse om det. Og hvis han ikke rigtig ved, at du har et problem med det – bliver ked af det – så har han intet incitament til at ændre på situationen. Dernæst bør du gøre dig det helt klart, hvad det er, der påvirker dig negativt ved, at han tager så ofte af sted.

Har I for lidt tid sammen?

Du skriver, at du bliver jaloux – men er det i forhold til andre kvinder på hans arbejde (altså et romantisk/seksuelt perspektiv), eller handler det om forholdet til hans kollegaer generelt (at han tilbringer tid sammen med nogle, som ikke er dig)? For handler det om jalousi i forhold til andre kvinder, kan det måske handle om, at du savner at blive bekræftet i hans kærlighed og affektion overfor dig, hans hustru? Og at det ville afhjælpe din jalousi, hvis han blev mere opmærksom på det.

Er det i forhold til alle hans kollegaer generelt, kan det måske handle om, at I to tilbringer for lidt tid sammen, og/eller at den tid I har sammen går op i hverdags-trummerum og praktiske opgaver, mens det romantiske, sjove, afslappede ikke bliver prioriteret?
Skidt er det jo, hvis han får sit behov for hygge og sjov dækket på arbejdet og derfor ikke gider prioritere det med dig, hans kone, derhjemme.

Spørg – og invitér

Du skriver også, at du føler dig udenfor. Handler det om, at du længes efter flere informationer om, hvad han laver, når han er af sted? At du bliver inddraget lidt mere i de mange festligheder, ved at han fortæller mere? Så spørg, spørg, spørg, og fortæl din mand, hvorfor du gerne vil vide noget om festerne – at det er fordi, du på den måde oplever, at I deler liv med hinanden.
Det kan også være, at du har brug for at kunne sætte ansigt og person på din mands kollegaer? Nogle gange aftager jalousien og det angstprovokerende, når man pludselig ved, at det drejer sig om Hans, Pernille og Laurits …

Snak med din mand, om de evt. holder en fest, hvor ægtefællerne kan inviteres med – og hvis det ikke er muligt, så kunne I måske holde en privat grill-fest til sommer eller lign., hvor han inviterer nogle af sine kollegaer hjem til jer? På den måde bliver de en del af dit liv, ligesom du kommer til at deltage mere i hans liv.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Alt i alt er der mange indfaldsvinkler til denne problematik, men nøgleordet er kommunikation – I er nødt til at tale sammen om, hvordan du har det, og i et forhåbentligt godt samarbejde finde frem til, hvad I hver især kan gøre, for at tingene bliver anderledes.
Hilsen Suh