Integrationsprisen 2018 gik til kristen flygtning fra Irak

Elektrotekniker Samir Bagi (59) fik overrakt Tværkulturelt Centers integrationspris Årets Krus – Årets Knus 2018 af Bent Melchior på Tværkulturelt Centers forårskonference i Kbh. den 16.marts.

Samir Bagi flygtede til Danmark i 2000 fra Saddams Husseins Irak sammen med sin syvårige søn. To år senere fik han familiesammenføring med sin kone Busra og de to yngste børn.
Samir Bagi fandt hurtigt arbejde som radiomontør. I 2008 kom han i menighedsrådet ved Ågerup Kirke, hvor han fortsat er aktiv. Da byen for to år siden modtog et større antal flygtninge fra Syrien og Eritrea, tog han initiativ til Etnisk Forum – et brobygningsprojekt med café og samvær i sognegården på tværs af religion og etnisk oprindelse.
– For dig har kirken været en indgang til fællesskab i et nyt land. Som kaldæisk kristen har hele dit liv været gennemsyret af tro. Du erfarede tidligt, at Gud findes over det hele. I Danmark besluttede du, at du ville være aktiv og positiv og gøre noget godt. Og det har du gjort. I dag, 18 år senere, er det dig, der hjælper nye borgere. For du har selv været i den situation, om de nu er i. Og dermed er du den allerbedste lærer, nogen kan få – og en inspirerende repræsentant for de mange irakere i Danmark, sagde tidl. overrabbiner Bent Melchior i sin tale til Samir Bagi.

Bent Melchior overrækker prisen til Samir Bagi.