Fra radioforhandler til retræteleder

Det er en trosfortælling, en velskrevet biografi, om hvordan Beck gennem sin opvækst og tidlige ungdomsår blev kaldet til et liv ind i Guds kærlighed. Den er udgivet i året, hvor han har været præst i 25 år.

Guds ledelse skridt for skridt

Beck fortæller, hvordan Gud gradvis leder ham ind i situationer, hvor hvert skridt lægger sig til rette og baner vejen for det næste skridt. Især dette kan inspirere læseren til at forstå, hvordan Gud leder os, når vi overgiver os til ham. Om sin bog skriver Beck: ”Videre førte Gud mig dybere ind i sin nærhed gennem en rejse i troens landskab.” Det gælder både Taizé og mange former for retræter. Beck er vokset op i Baptistkirken, hvor han har virket som præst i Silkeborg og Viborg. Siden 2006 er han freelance præst med fokus på spiritualitet og er desuden retræteleder, forfatter og foredragsholder.

Efter sin oplæring som radiohandler fik Beck et job i radiobranchen med masser af kundekontakt, hvor han skulle forholde sig til kundernes oprigtige behov og vejlede dem bedst muligt. Det har forberedt ham på sit senere virke med at lytte til mennesker. respektfuld dialog og åndelig vejledning; det var en slags praktisk grundskole, som senere blev udbygget med teologi både hos baptisterne og på universitetet.

Herrens barmhjertighed

Beck lærte tidligt, ”at vi mennesker elsker at blive set, hørt og forstået”, og han oplevede også, at det at give sig god tid bærer frugt, mens de hurtige løsninger ofte kan ende med at tage længst tid!
Bogen fortæller om Guds nærvær under forældrenes død, men også om børnebørnene som ”Guds bedste opfindelse”!

Det er berigende at læse om, hvordan Beck gradvis kommer ind i præstegerningen, og hvordan det hele en dag alligevel bliver for meget – af det gode! Så kommer nedtur, senere går vejen ud af mørket, og gradvis bliver retræter en del af Becks liv, hvor han i en svær tid oplever, at ”Herrens barmhjertighed er til evig tid min sang” (s. 85).

Han får indsigt i stille-retræter og Ignatiansk spiritualitet. Det fører med sig, at når man har lært Jesus at kende, så kommer ønsket om at lære hans invitation, hans kald til os at kende. ”For udfordringen er ofte: Hvad vil vi egentlig, dybest set, med vores liv?” Beck uddyber hele dette emne i bogen, så læs selv og bliv inspireret!

Poul A. Beck: Mit liv i Guds kærlighed –
Fra radiohandler til retræteleder
141 sider • 99 kr. + forsendelse • Forlaget Lys
bestilles på AandeligVejledning.dk