Er et foster en klat snot?

Ole Lund, tidligere social-
rådgiver og direktør
Søleddet 9
4180 Sorø

Efter to spontane aborter i hhv. uge 7 og 8 postede en kvinde ved navn Mindy Raelynne Danison billeder på Facebook af fosteret.

Nu er det omkring 45 år siden, Danmark indførte den såkaldte frie abort, og der har i perioder været debat om dette uhyre. Det er godt, at debatten er i gang igen både i foreningen ”Retten til Liv” og i Kristeligt Dagblad, men der dræbes fortsat 15.000 – 16.000 børn årligt.

I forbindelse med behandlingen af lovforslag om fri abort holdt jeg den 12. februar 1973 på Århus Universitet i Århus Kristne Medicinerkreds et foredrag med titlen ”En kristen socialarbejders syn på abortus provocatus”.

Efter mit indlæg rejste studenterpræsten sig og sagde: ”Som teolog ved jeg, hvad et foster er i Guds øjne. Det er en klat snot”. Forsamlingen, der bestod af læger, medicinstuderende og teologistuderende, blev rystet.

Fostret er et guddommeligt projekt, som mennesket ikke skal ændre på. Det fremgår af mange bibelske tekster.

Er abort i virkeligheden ikke mord på bestilling? Fostrets død er jo abortens resultat. Hvordan harmonerer den fri abort med FN’s erklæring af 1969 om barnets ret, artikel 4: ”Barnet skal have ret til at vokse op og udvikle sig under sunde forhold. Med dette formål for øje, skal der gives både barnet og dets moder særlig omsorg og beskyttelse, herunder hensigtsmæssig pleje både før og efter fødslen.” (min fremhævning).

Det er interessant at konstatere, at den danske lov om børns retsstilling tager udgangspunkt i undfangelsen §§ 1 og 2 og § 19, skt.1.

Lad Guds menighed vågne op til kamp mod mord på bestilling.


Artiklen fortsætter efter annoncen: