– Glæden er de troende kristnes styrke!

Den indisk-fødte engelske profet Preethy Kurian opfordrede i Roskilde til at ”bygge glæde ind i din karakter”. Men hun understreger samtidig, at glæde ikke kun er en overfladisk følelse. Det er åndens frugt.

– Kristendom er en kontaktsport. Jesus elsker dig. Smil! Der er ikke noget bud, der siger, at vi skal være surmulende. Løft hænderne og lav jazzfingre! siger pastor Preethy Kurian overbevisende, mens hun selv gør det.

– David dansede som ingen andre, og han fik et kongerige. Vores glæde er vores styrke!
Mens Preethy Kurian underviser en hel dag i Roskilde Frikirke til en profetkonference arrangeret af Oplysningsforbundet BreakThrough, opfordrer hun flere gange undervejs deltagerne til at glæde sig og danse af glæde.

Hendes indiske navn kan oversættes til kærlighed – ”I Preethy you” forklarer pastoren, der inspirerer mennesker til at elske og tilbede Gud inderligt. For som hun siger: ”Når vi tilbeder, så er Han i den tilbedelse”.

Fra Indien til London

Indiskfødte Preethy Kurian, som er seniorpastor i Capstone Church i London, havde det ikke altid nemt, da hun som yngre fik sine første erfaringer med at skabe vækkelse i et fremmed land.
– Som unge tog min mand og jeg til England for at starte et firma. Han er finansmand og fik senere et job i en bank, og jeg er uddannet ingeniør.
– Vi kendte ingen i England, da vi tog til Østlondon, som er det mørkeste af England. Men Herren sagde: Bed, så vi gik gennem gaderne og bad, fortæller hun.

På et tidspunkt var de fire par, hendes treårige datter samt en fætter, som var i starten af tyverne og netop havde genovergivet sig til Herren. Der blev spyttet på hendes fætter … ”men der blev også spyttet på Stefanus”, understreger pastoren.
Dengang bad hun og familien bl.a. i områder med mange narkomaner, som var vant til ”en anden slags højere oplevelse”, som hun siger.

Være et fjols for Jesus

Hendes mand var på det tidspunkt øverste leder i et firma, og hans kolleger gik forbi og så situationen. De kiggede og tænkte nok: ”Hvad sker der her?” mener Preethy.
Men at bede og skabe vækkelse var og er familiens vigtigste opgave, så de lod ikke tanker om, hvad det eventuelt gjorde ved deres karriere, komme i vejen for at udføre deres kald.

– Vi måtte stå der og være ”a fool for Christ” (et fjols for Jesus). Vi måtte stå der og vide: Gud vil bringe vækkelse. Vi havde ingen forbindelser, ingen støtte. Selv nogle kirker havde forbandet os og spurgt: ”Hvorfor gør I det?” Jeg blev skældt ud af præster. Men vi måtte være trofaste over for vores kald, forklarer Preethy Kurian.

Pastor Preethy Kurian på forårsbesøg i Roskilde Frikirke, hvor hun talte til en profetisk konference.
Bøn gav kraft

Deres indsats har siden været med til at gøre en stor forskel. I 2017 blev der i syv måneder holdt daglige møder i hendes kirke. Folk fra tyve lande var taget til Østlondon for at komme til at brænde for Gud – ”come on fire for God”, som hun siger. Og de mennesker tog tilbage til deres steder og spredte ilden.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Hvert frø du sår, gør Gud noget med. Gud skaber frugter af dem. Gud sagde: Tag til Europa og bed for nationen.
– Jeg blev genfødt kristen i Indien, mens jeg var i tyverne, siger hun og tilføjer med et glimt i øjet: – Så jeg ved, at I nu tænker, at det kun er et par år siden … Lad være med at le så meget!

Nye ægteskabs-annoncer

Preethy Kurian kommer fra en traditionel kristen familie, som imidlertid aldrig gik i kirke. Hun blev selv frelst i en katolsk karismatisk kirke:
– To sekunder efter, at jeg blev frelst, havde jeg et møde med Helligånden.
– Vi var unge og havde ingen penge – ”kun” tro … Verdens største kraft. Vi så skoler og børn i bøn. En ung mand frelste 150 mennesker i skolen. Børn blev sat i brand. Vi blev den mest missionerende stat i Indien, hvor man jo har arrangerede ægteskaber. Der blev i forvejen annonceret i avisen: ”God katolsk pige søger passende mand”… nu begyndte der også at komme annoncer i avisen med tekster som ”genfødt kristen søger ægtefælle”.

– Gud vil ikke have din styrke, men at du stiller dig til rådighed!
Det er også vigtigt at udtrykke, hvad du ønsker. Vil du have vækkelse?
Hun mener ikke, at vi behøver bekymre os for meget om at være værdige.
”Hvordan kom Jesus ind i Jerusalem? På et æsel”. Men det er vigtigt, at vi stiller op.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Vælg at tro

Hun fortæller om en gudstjeneste i Indien – med 200.000 mennesker samlet. En mand i kørestol sad med store støvler på – uden muskler i benene, for han har siddet der i mange år. ”Rejs dig op og gå” fik han besked på. Konen skreg, da han med bambi-ben rejste sig op og begyndte at tage sine første skridt. Han gik som en bambi – konen besvimede…

– Når Herren siger ”Gå frem”, så gå frem. Når du banker på, så åben døren! Den mand havde et valg. Han valgte at tro, pointerer Preethy Kurian.
For hende personligt var det særlig stort, dengang hun havde bedt for sin bror, der ellers var konverteret til islam og ikke var frelst. Han fik et møde med Gud og blev pastor.

Tjen andre

At Jesus vasker disciplenes fødder er et inspirerende eksempel på, hvordan vi efter hendes mening som kristne skal opføre os: Betjene folket.
– Vi er fra himlen. Vores sande statsborgerskab er i himlen … fra et ”land”, som har alt. Et sted med stor kærlighed, tålmodighed, styrke … Det er i jeres DNA.
Jeres DNA er ikke fra den faldne Adam, men fra Jesus.

Landes ambassadører får immunitet. Vi er ambassadører for Jesus Kristus. Guds rige er her … og himlens sikkerhedsvagter er med os, siger pastoren.
Hun fortæller også om et af de første vækkelsesmøder, hun var med til at arrangere i London. Der blev uddelt 5.000 flyers og optimistisk lejet en sal til hundrede personer. Der kom kun otte. Men mødet var fyldt med Guds nærvær.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Det var, som om Han fyldte sæderne, og det blev et af de mest tomme fyldte møder, jeg nogensinde har deltaget i. Uanset omstændighederne: ”Han går med os!” understreger hun … når vi altså lytter til og følger Helligånden. Det vigtigste og største, vi kan gøre som kristne.

Hun opfordrer til, at der bliver bedt for kirkens enhed i Danmark.
– Fjenden ønsker ikke, at de andre skal kunne li´ mig, for han ønsker at bryde det bånd, der er mellem os kristne. Men mister du en, så mister du et af lemmerne.
– Hvilken størrelse hænder har du givet Jesus? … Er der tørhed i landet, er der tørhed i os. Du skal kende din identitet. Ellers kan du ikke tjene og være glad.

Glæde er mere end følelse

– Tjen Herren med frygt. Glæde er ikke kun en følelse. Det er åndens frugt.
Byg glæde ind i din karakter. Glæd dig under skælven. Kys Sønnen. Når du stoler på Ham, er du velsignet.
– Fjenden hader latter. Jeg ønsker mørket smidt ud! tilføjer den ordinerede profet kraftfyldt.
– En profet angiver retning, så du kan træde ind i din fremtids fylde, forklarer Preethy Kurian, inden hun kaster sig ud i profetisk betjening af de fremmødte til konferencen i Roskilde Frikirke.