Husk Nordkoreas forfulgte kristne

Af Michael Jensen, International Sekretær, Kristendemokraterne

»Gårsdagens konflikter behøver ikke at være morgendagens krige. Alle kan starte en krig, men kun de modigste kan slutte fred«. Sådan sagde præsident Donald Trump selv om aftalen mellem ham og den nordkoreanske leder, Kim Jong-un.

Verden ånder ud, og det gør vi også i KristenDemokraterne. Vel vidende, at det ikke kun handler om atomnedrustning. Der er også en humanitær og næstekærlig vinkel på sagen.

Det er velkendt, at store dele af den nordkoreanske befolkning lever på et eksistensminimum, hvor sulten hele tiden truer, samt hvor den mindste lille kritik af regimet straffes med ufattelig brutalitet. Mere ukendt i den brede befolkning er det dog, at Nordkorea anses for at være det regime i verden, der forfølger kristne mest.

Mange forældre tør ikke videregive deres kristne tro til børnene, fordi de er indoktrineret til at indberette deres egne forældre. Kristne, som bliver opdaget, deporteres til arbejdslejre som politisk kriminelle eller bliver ligefrem dræbt på stedet.

I aftalen mellem Nordkorea og USA står der ikke noget om mere frihed for det hårdt prøvede nordkoreanske folk. Det havde også været at forvente for meget.

Trump ved for det første instinktivt, at i en handel må der gives og tages, så begge parter får noget med hjem. Trump ved for det andet, at der ”skal smedes, mens jernet er varmt”. Når øjeblikket er inde, skal man turde slå til i stedet for at tøve. Trump er en forretningsmand, der er blevet politiker, men som har taget med sig ind i Det Hvide Hus, hvordan man ”laver forretninger”.

Vi skal dog ikke glemme, at præsident Trump nyder stor støtte blandt kristne amerikanere. De vil uden tvivl påminde ham om, at USA i de videre forhandlinger med Kim Jong-un også skal sætte fokus på undertrykkelsen af de kristne nordkoreanere. Frihed er også friheden til at udøve sin tro.


Artiklen fortsætter efter annoncen: