Israel anklager Folkekirkens Nødhjælp

Israels regering har offentliggjort en rapport, som viser forbindelser mellem NGO’er og terror.

Billedet er fra et tidligere terrorangreb i Jerusalem.

Israel mener, at Folkekirkens Nødhjælp og en række andre vestlige ngo’er yder indirekte støtte til terror. Det fremgår af en rapport fra det israelske ministerium for strategiske affærer og offentligt diplomati.

Rapporten dokumenterer, hvordan europæiske bistandsmidler indirekte og direkte bruges til at finansiere palæstinensiske organisationer, som argumenterer for boycot af Israel og ifølge Israel sympatiserer med terror.

Folkekirkens Nødhjælp er på listen over donorer af Palestinian Centre for Human Rights, der ifølge Israel har forbindelse til PFLP, som er på EU’s liste over terrororganisationer.

Nødhjælpen modtog sammen med en anden organisation i 2016 1,495,378 Euro (over 11 mio. kr.) fra EU til sin palæstinensiske indsats.

Lisa Henry, der er landechef for Folkekirkens Nødhjælp i Israel og Palæstina, afviser at pengene indirekte går til terror.

“PCHR gør et vigtigt stykke arbejde med at dokumentere både israelske og palæstinensiske myndigheders overtrædelser af menneske- og folkeret. Det er derfor, vi støtter deres arbejde”, skriver hun i sit svar til Altinget.

Men Israels regering mener, at disse organisationer er med til at ”delegitimere” Israels ret til at eksistere, og opfordrer i rapporten EU-landene til at smække kassen i over for disse organisationer.

Udenrigsminister Anders Samuelsen er dog ikke klar til at lade rapporten få konsekvenser.
“Den israelske rapport omhandler støtte fra EU. Jeg har noteret mig, at EU klart har afvist rapportens påstande, og det forholder vi os til, indtil andet måtte være bevist,” skriver han.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Den israelske viceambassadør opfordrer til at følge, hvad EUs støtte-millioner egentlig bruges til.

Rapporten kan læses her: eipa.eu.com/publicaffairs/wp-content/uploads/The-Money-Trail_English.pdf