Jonas er ny formand for Alpha Danmark

– Alpha-kurserne forvandler liv, siger Jonas Serner-Pedersen.

Alphas bestyrelse har netop fået ny formand i skikkelse af Jonas Serner-Pedersen, der er sognepræst i Hjerm. Jonas har siddet i bestyrelsen i 11 år og har Alpha dybt i hjertet.

”Jeg har været med til at holde op mod 20 kurser og overraskes til stadighed over, hvor livsforvandlende det kan være. Måske er det blot én eller to, der bliver hængende fra hvert kursus, men over tid kan det blive til en hel del,” siger 42-årige Jonas, der er gift og far til tre.

Jesus får plads

”Alpha virker, fordi Jesus får plads, og fordi mennesker mødes med respekt for deres holdninger uden at blive presset til at skulle mene noget bestemt. Jeg drømmer om, at rigtig mange i vores land må få lov til at træde ind i den virkelighed, som Jesus rækker os, og derfor drømmer jeg om, at Alpha må spredes til kirker i alle kirkesamfund over hele landet,” siger den nye formand, som har været sognepræst i Hjerm i knapt 6 år. Før da var han fem år i Kolding Valgmenighed.

Landsledelsen for Alpha retter stor tak til Jonas’ forgænger, sognepræst Poul Nyborg, som nu efter en årrække træder ud af bestyrelsen. Poul Nyborg har været en meget vellidt og dygtig formand, siger Alpha Danmarks landsleder, Karsten Bach.

Hvad er Alpha?

Alpha er en række oplæg om den kristne tro, som holdes i mange forskellige kirker. Typisk mødes man en gang om ugen i 11 uger. Hver gang tages et emne om tro op, og der vil være et oplæg til en efterfølgende samtale.

Nogle grupper mødes på cafèer, andre i kirker, på skoler eller i private hjem. Ikke to Alpha kurser er ens, men generelt har de tre ting til fælles: Fællesspisning, et oplæg om tro og en god samtale.