Aarhus-lektor fylder 40

Den unge forsker er allerede internationalt anerkendt.

Lektor ved Menighedsfakultetet Jeppe Bach Nikolajsen fylder 40 år den 1. juli.

Jeppe Bach Nikolajsen er lektor i Systematisk Teologi og forskningsleder ved Menighedsfakultetet i Aarhus. Han er desuden ansat som Professor II ved Menighedsfakultetet i Oslo.

Opvækst i Jerusalem

Jeppe voksede op i Jerusalem, studerede senere teologi ved Aarhus Universitet og forsvarede sin ph.d.-afhandling om kirkens rolle i et pluralistisk samfund ved Menighedsfakultetet i Oslo.

Han har studie- og forskningsophold bag sig i Los Angeles, Boston og St. Pauls i USA og er netop vendt hjem fra et halvt års forskningsophold ved universitetet i Erlangen i Tyskland med fokus på kristen etik i et pluralistisk samfund.

Kirkens udfordring

Jeppe har de seneste ti år været ansvarshavende redaktør af Menighedsfakultetets fagtidsskrift, Dansk Tidsskrift for Teologi og Kirke.

Han er meget optaget af den udfordring, som den kristne kirke i Danmark står i: at være kirke i et tiltagende pluralistisk samfund.

Jeppe har derfor udgivet artikler i en række internationale tidsskrifter og skrevet flere bøger om kirke, etik og mission i et pluralistisk samfund. Den seneste bog, Kirkens rolle i et pluralistisk samfund, er blevet anmeldt og omtalt i både Norge, Sverige og Danmark.

Jeppe Bach Nikolajsen er en ambitiøs og visionær teolog med tilknytning til en række internationale, teologiske netværk og sidder i flere europæiske teologiske råd.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Produktiv forsker

”Jeppe Bach Nikolajsen er en særdeles kompetent, modig og produktiv forsker. Han leverer forskning af international standard og har skrevet flere tankevækkende bøger, der udfordrer og problematiserer kirkens rolle i dagens samfund.

Som forskningsleder har han været med til at sikre en faglig udvikling af et i forvejen stærkt forskningsmiljø,” udtaler MFs fakultetsleder Thomas Bjerg Mikkelsen.

Når Jeppe ikke er optaget af undervisning og forskning, slapper han af ved at fiske og går gerne til en jazzkoncert. Han er gift med Maria, som er læge, og parret har datteren Hannah på et år.


Artiklen fortsætter efter annoncen: