Louise og Fangekoret vandt Fællesskabspris

Louise Adrian etablerede Fangekoret for 22 år siden. Hun har spillet og sunget sammen med nogle af landets hårdeste kriminelle i Vridsløselille Statsfængsel.

Den 7. juni modtog Fangekorets leder, Louise Adrian, Fællesskabsprisen 2018. Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, overrakte prisen til i alt ti vindere, der var samlet på Oslobåden i København.

Mette Frederiksen står bag fællesskabsprisen sammen med Alka, DFDS, ISS, Københavns Professionshøjskole, Københavns Lufthavne, PensionDanmark, 3F og Tuborgfondet.
– Vi uddeler fællesskabsprisen for at hylde og takke de mennesker, der gør en forskel for andre. Danmark bygger på fællesskabet, men fællesskabet kommer ikke af sig selv. Det kommer af, at vi gør noget ekstra for hinanden. Ikke for vores egen skyld eller for at vinde priser.
Netop derfor fortjener vinderne en pris, sagde Mette Frederiksen ifølge TV2 Lorry.

Louise og Fangekoret vandt Publikumsprisen, hvor det er borgernes og ikke juryens stemmer, der er afgørende.
Louise og Fangekoret

Louise Adrian etablerede Fangekoret for 22 år siden. Hun har spillet og sunget sammen med nogle af landets hårdeste kriminelle i Vridsløselille Statsfængsel. Efter Vridsløselille lukkede, har hun flere gange om ugen kørt til fængsler rundt i landet for stadig at kunne synge med de indsatte.

Louise og koret kommer rundt i mange kirker for at give både de indsatte og publikum en unik oplevelse. Teksterne i korets sange er skrevet af de indsatte selv og handler derfor typisk om hverdagen i fængslet, fejltrin og refleksioner over deres liv. Det er blevet til mere end 500 kirkekoncerter i de sidste 12 år, og der er pt. 2 års ventetid på at få besøg af Fangekoret.

Louise har en ukuelig tro på, at der findes noget godt i alle mennesker, og hun formår at skabe relationer til en gruppe mennesker, som står i en vanskelig situation. Louise hjælper dem ved at skabe et frirum, som giver plads til selvransagelse, tilgivelse, forståelse – og ikke mindst håb for fremtiden, hedder det i beskrivelsen af vinderen.

Fællesskabsprisen blev stiftet i 2014, og gennem de sidste fem år har danskerne nomineret omkring 3000 ildsjæle. Dette års ti vindere modtog foruden æren også en unik skulptur, der er lavet af smedjen i Horserød Fængsel.