Kirsten er ny kommunikations-sekrætær i Israelsmissionen

Antropolog og journalist Kirsten Bitsch Lang begyndte den 1. august som kommunikationssekretær i Israelsmissionen på Torvet i Aarhus.

Kirsten Bitsch Lang er 26 år og har en kandidat i analytisk journalistisk og en bachelor i antropologi. Hun interesserer sig meget for kulturmødet i mission og mener, kirken skal blive skarpere, når det gælder at formidle evangeliet i kontekst:

– Hvordan ser evangeliet ud lige her? spørger hun og fortsætter: ”Evangeliet er den her kæmpestore ting, som vi bliver nødt til at konkretisere, når vi arbejder i forskellige kulturer.” Hun forklarer, at vi herhjemme bliver nødt til at spørge, hvad evangeliet er ind i en udpræget præstationskultur, mens spørgsmålet om forsoning naturligt fylder meget i Israel.

Som journalist har Kirsten længe vidst, at hun gerne ville arbejde med kommunikation i en missionsorganisation. Hun kender allerede Israelsmissionen godt, da hun tidligere både har været Missionspilot og haft studenterjob som volontørkoordinator. Hun betegner Israelsmissionen ”bibeltro uden at være firkantet”. Derfor glæder hun sig også over missionens samarbejde med andre, som er lidt anderledes.

Kirsten glæder sig til at arbejde med kommunikation og fundraising for at få andre til at brænde for den gode sag. Samtidig vil hun stille skarpt på arbejdet i Israel og spørge: ”Hvad er det, der virker? Ikke med mekaniske effektiviseringsbriller på, men så vi styrker vores formål om at række evangeliet tilbage til det jødiske folk – så vi bliver endnu bedre til det, vi allerede er gode til.”

Kirsten har været gift med Kim i lidt over et år. Hun nyder at slappe af i kolonihaven, spille brætspil og være sammen med andre mennesker.