Quo Vadis-profil udgiver hjerteformet bog

Bogen ’I Guds billede’ er primært bestemt til at blive foræret bort til ubemidlede mennesker i nød, ensomme og indsatte i fængsler, som trænger til en håndgribelig kærlighedserklæring fra os og fra Gud.

Johannes Søndergaard

I 1972 oplevede politibetjent Johannes Søndergaard, at Gud kaldte ham til at hjælpe kriminelle, narkomaner og andre af samfundets tabere. Senere var han og hustruen med til at oprette Vejen Højskole Kibbutz. Nu har den 76-årige ildsjæl lige udgivet en bog formet som et hjerte.

Du skriver, at på trods af at vi er lykkelige, så har mange et dårligt selvbillede. Vi tilpasser os verdens billede?

– Ved Gideonitternes uddeling af Det Nye Testamente til hoteller og læreanstalter m.v., samt gennem hele mit liv har jeg truffet mennesker med dårligt selvbillede, fordi rigtig mange mennesker er stukket af fra Gud og vil det hele selv. De har truffet et valg og tilpasset sig denne verden og sat deres standard efter tidens ånd og andres mening i stedet for at lade sig forvandle, så sindet fornyes af Guds kærlighedskraft.

Bogen er hjerteformet. Hvad er tankerne bag den særlige form?

– Først og fremmest fordi Hjertebogen indeholder så mange af Guds kærligheds- og omsorgsord til os alle. Grundlæggende er Bibelen en lang kærlighedserklæring fra Gud til os. Alligevel er vores autoriserede bibel leveret – i sort! Bibelen med Guds levende ord burde være i hjerteform, rød eller hvid. En anden grund er, at jeg har tilegnet bogen til min elskede hustru, Christa, så hvordan kunne formen undgå at blive: Et hjerte. Og så har jeg jo fået mulighed for i al kærlig forståelse og enighed at skrive bogen sammen med mit elskede barnebarn, Mikael Søndergaard, så bogen udgives dermed også af to Gideonitter, der elsker Guds virkende og uforanderlige ord, der i sig selv er stærkt nok til at frelse mennesker, så vi vil have nogle flere med i Himmelen!

Ingen har elsket som Jesus

Ser du en sammenhæng mellem mange brudte familieforhold og manges dårlige selvbillede?

– Mange familier har råd til store samtalekøkkener, men folk har ikke tid og plads til at være sammen. I stedet for sender vi raketter op til månen, men hvad nytter det, når vi ikke forstår at leve sammen her på denne jord? Mange er ensomme, og mange forsøger at berøve sig selv livet. Hver 4. time døgnet rundt, året rundt er der en dansker, der forsøger at tage sit eget liv. Hver tiende selvmordskandidat dør ved egen hånd. Hvorfor gå rundt som skyldig – når Gud har gjort dig gyldig! Hele verden bør vide, at ingen nogensinde har elsket mennesker som Jesus Kristus, har praktiseret oprigtig kærlighed! Derfor denne Hjertebog, som vi vil række ud til folk, der vil give Gud plads i deres liv!

Bogen kan hjælpe til at forstå Guds kærlighed
Den hjerteformede bog ‘I Guds billede’.

Hvordan har du oplevet, at Gud har givet dig et godt selvbillede?


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Forvandlingen i mit eget liv er et langt vidnesbyrd om, at Gud kan og vil give liv, livsværdi og et reelt selvbillede, hvis vi vil bede Gud om det. Jeg bad: ”Kom Herre, Jesus – mens min hustru og en anden pige bad for mig i 1972. Og det forvandlede mit liv totalt. Halleluja! Jeg havde ikke troet det muligt, men det skete. Gud gjorde det! Gud kan også gøre det for enhver anden, for Gud har ingen personsanseelse.

At se sig selv som et Guds barn – et kongebarn, er den højeste form for værdi, et menneske kan opnå her på jord. Derfor er bogen primært bestemt til at blive foræret bort til ubemidlede mennesker i nød, ensomme og indsatte i vore fængsler, som trænger til en håndgribelig kærlighedserklæring fra os og fra Gud.

Mennesker kan føle sig kasseret som affald på en losseplads, og vi ved, at affald forlader ikke lossepladsen af sig selv. Det må hentes. Sådan kan Hjertebogen være en hjælp til at blive hentet ind til Guds Faderhjerte. Derfor er vort ønske, at kristne anskaffer sig bogen og giver den videre til andre, som de ved er i klemme på én eller anden måde, for det er så let, når Gud gør det!


Artiklen fortsætter efter annoncen: