Solveig giver folk nyt mod på livet

Psykoterapeut Solveig Rosenkvist har haft 7.200 samtaler gennem de seneste 10 år.

Psykoterapeut Solveig Rosenkvist, Herning, fejrer i august 10-års jubilæum med firmaet nova mentiz, der betyder ”mod til at leve”.

På de 10 år er der holdt 7200 samtaler. Flest kvinder er klienter, men de modige mænd kommer også, når de har ondt i livet. Mange vender tilbage for at få hjælp, når livet igen bliver vel broget.

Terapauten ikke er bleg for at give hjemmearbejde eller ordinere ”personlig tid til egne interesser”.
Det er ”Solveigsk” at kreere skræddersyet terapi til den enkelte, hvad enten det handler om at bryde gamle mønstre og vaner eller fx at blive guidet tilbage til de smertefulde minder for derefter at kunne føle sig fri.

Eksistentielle spørgsmål

De seneste år er antallet af klienter med eksistentielle spørgsmål vokset, måske fordi det er blevet mere legalt at tale om meningen med livet.

Nogle kommer med en kristen eller religiøs overbevisning, og når de rammes af en livskrise, kan de opleve, at ”det med Gud” ikke er, som de forventede. Troen tages op til revision, tvivlen er dominerende, og frustrationerne vokser.

Solveig ønsker at skabe et rum, hvor det er tilladt at tænke, tro og tvivle og turde stille spørgsmål – hvor det er naturligt og nødvendigt at tænke og råbe højt, inden roen kan sænke sig i sindet.
Selv er Solveig en troende kristen og ser det som en ressource.

Ondt i relationerne

Flere og flere opsøger Solveig Rosenkvist, fordi de har ”ondt i relationerne”. Det kan være, parforholdet knager, men i stigende grad er det også mennesker, der føler belastede relationer mellem forældre og voksne børn. Eller relationer mellem søskende. Der er en stigende tendens til at bryde relationer.

Men inden man når så langt, oplever terapeuten, at flere og flere ønsker at investere kræfter på at bevare relationen:


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Mit indtryk er, at noget af det sidste, man gør, er at droppe en relation. Vi er ikke designet til at være alene – men til fællesskab. Bryder man de nære relationer, er det derfor ofte forbundet med megen sorg og smerte.

Overreaktioner

Andre vil gerne have styr på fx såkaldte overreaktioner. De vil gerne finde ud af, hvorfor uhensigtsmæssige automatreaktioner dukker op ud af det blå, så de over tid kan lære at se dem, før de ”eksploderer” – og dermed kan reagere mere hensigtsmæssigt.

Overreaktioner rører oftest ved en tidlig smerte i børnehøjde, og de starter en kædereaktion – en dominoeffekt ind i en dyb og ægte smerte. Hvad er det, følelsen i situationen minder en om? Følelser af mindreværd, utilstrækkelighed, ydmygelse og dårlig samvittighed.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Gennem indsigt og ved at gennemleve følelserne kan vi blive i stand til acceptere os selv – passe på os selv – sætte nye og sunde grænser. Jeg glæder mig hver gang, det lykkes at hjælpe mennesker videre i deres liv. De kommer her med deres problematikker, og min opgave er at hjælpe dem på vej, så de igen føler, de finder fodfæste.

– Sindets krinkelkroge kan være knudrede og stenede, men de bliver fremkommelige, hvis man ikke føler sig alene og har de rette redskaber. Det er derfor, jeg elsker mit job. Det er et privilegium at kunne designe sit eget job sammen med dem, der kommer her, siger Solveig.