Redaktøren blev doktor i Noahs Ark

Henri Nissen har fået anerkendt sin forskning om Noahs Ark som en doktorgrad i USA.

Siden år 1999 har Udfordringens redaktør Henri Nissen interesseret sig intensivt for jagten på Noahs Ark. Lørdag den 4. juli fik han en doktorgrad ved et amerikansk universitet for sin afhandling om emnet.

– I 2004 udgav jeg min første bog om Noahs Ark, og bogen blev fulgt op af en revideret udgave i 2010, hvor en kinesisk-kurdisk gruppe fandt en 100 meter lang træstruktur under is og sten i 4200 meters højde på selveste Mt. Ararat, fortæller Henri.

– Fundet er så epokegørende, at det virkelig må undre, at hverken medier eller arkæologer åbenbart interesserer sig for det.

– Jeg mener, der er tale om en diskriminerende politisk-korrekthed, hvor man ignorerer bibelske emner. Specielt, når de risikerer at trække gulvtæppet væk under evolutionsteorien. Men sandheden må jo frem.

– Jeg gik derfor i gang med at få min forskning godkendt som en doktorafhandling for derigennem at skabe større troværdighed om fundet og Bibelens beretning om Syndfloden og Noahs Ark.

Lang uddannelse

– Først måtte jeg udvide min bachelor i journalistik og et kort kursus på Københavns Universitet med en master i religiøse studier. Det var spændende som journalist at arbejde dybere med antropologi, kirkehistorie, teologi, osv. Da masteren efter et par år var i hus, fortsatte jeg med at tage doktorgraden.

– Den består dels af den viden, som også er gengivet i min bog, dels af nye kapitler om mediernes manglende dækning og deres diskriminering af kristne og bibelske emner. Og jeg har arbejdet meget med at finde ud af, hvad der skete med folkeslagene i tiden mellem arken og Babelstårnet og bagefter. Desuden skrev jeg andre opgaver om bl.a. ledelse i politik og kirkeliv.

Man skal prioritere

– Hvordan har du fået tid til at arbejde med disse emner, når du samtidig skulle redigere og lede Udfordringen, og desuden var med i mange andre projekter – fx radiomission i Afrika…?


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Når min kone går i seng ved 10-tiden, fordi hun skal tidligt op, fortsætter jeg ofte indtil 1-tiden. Jeg sover ikke så meget. Og desuden kan vi jo alle vælge at bruge de 3-4 timer, mange tilbringer foran fjernsynet, på noget andet. Der er også lørdagene.

Og når man er bidt af noget, går det jo lettere, forklarer Henri, der understreger, at han selv har betalt for hele uddannelsen, som heller ikke er foregået i arbejdstiden, men i fritiden.

Visa blev afvist

Lørdag den 4. august fik han så doktorhue og kappe på i Californien. Og han blev desuden nomineret som ”Distinguised graduate of the year” af fakultetet ved Promise Christian University.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Det var rørende at marchere ind til melodien fra ”Land of Hope and Glory”, fortæller han.
Men Henri var nær ikke kommet til USA. Han blev afvist af immigrationsmyndighederne, fordi han havde været i Irak – for at skrive om Dansk Europamissions nødhjælpsarbejde til kurderne.

Efter et besøg på ambassaden fik han dog visumet, så han og Birthe kunne tage til Californien og fejre den store dag.

Køb ‘Noahs Ark. Historien og Det Store Fund inkl. ekstra kapitel’ her

Kan også købes som e-bog (PDF) her


Artiklen fortsætter efter annoncen: